Aktywne Wpisy
m__b +60
Cześć Wykopowicze!
Od początku istnienia Wykopu staramy się, żeby to miejsce było wszystkich przestrzenią do swobodnej dyskusji, gdzie każdy z nas może wyrazić swoje zdanie bez obaw o cenzurę. To dla nas niezwykle ważne, bo to właśnie nasza niezależność sprawia, że Wykop jest takim wyjątkowym miejscem.
Jednocześnie, chcemy aby każdy mógł czuć się dobrze w przestrzeni jaką jest Wykop. Uważamy, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Dajemy każdemu swobodę wypowiedzi, ale zależy nam na tym, aby używane w dyskusji słowa nie raziły niczyich uczuć.
W związku z tym zdecydowaliśmy się wprowadzić pewne ograniczenia widoczności słów, które uważane są za kontrowersyjne. Mamy nadzieję, że dzięki temu, nawet najbardziej gorąca wymiana zdań nie sprawi, że ktoś poczuje się źle.
Od początku istnienia Wykopu staramy się, żeby to miejsce było wszystkich przestrzenią do swobodnej dyskusji, gdzie każdy z nas może wyrazić swoje zdanie bez obaw o cenzurę. To dla nas niezwykle ważne, bo to właśnie nasza niezależność sprawia, że Wykop jest takim wyjątkowym miejscem.
Jednocześnie, chcemy aby każdy mógł czuć się dobrze w przestrzeni jaką jest Wykop. Uważamy, że wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Dajemy każdemu swobodę wypowiedzi, ale zależy nam na tym, aby używane w dyskusji słowa nie raziły niczyich uczuć.
W związku z tym zdecydowaliśmy się wprowadzić pewne ograniczenia widoczności słów, które uważane są za kontrowersyjne. Mamy nadzieję, że dzięki temu, nawet najbardziej gorąca wymiana zdań nie sprawi, że ktoś poczuje się źle.
ForTravelSayYes +596
W związku z narzekającym tonem większości ludzi na suche 25-30 stopni odsyłam do klasyku (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#pogoda #l-------------j #z-------------j #l-------------j #z-------------j
#pogoda #l-------------j #z-------------j #l-------------j #z-------------j
Przypadkowo dostałam jednak za darmo voucher do aplikacji DrBarbara o wartości ( jak podaje strona internetowa) prawie 250zł.
Z ciekawości się zarejestrowałam i aktywowałam voucher żeby przejrzeć co tam zaproponują. Najpierw wypełniło się krótką ankietę czyli płeć, wzrost, waga, choroby, docelowa waga i od razu otrzymywało się dietę.
Tak nieżyciowych przepisów na jedzenie nigdy w życiu nie widziałam xDDD aplikacja ma też opcję listy zakupów na cały tydzień.
Tutaj moja lista na tydzień a w niej takie kwiatki jak:
2 łyżki chrzanu
pół bakłażana
15łyżek jogurtu
pół brzoskwini
półtora gruszki
pół mango
1.75 szt papryczki chilli
2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
1/4 kapusty pekińskiej
Kto to zaprojektował to ja nawet nie xDDDDDD Ja się nie dziwię tym ludziom którzy nie znają się na dietetyce, kupują dostęp do takiej aplikacji i porzucają dietę po 3 dniach bo marnotrawstwo produktów i czasu nad garami zniechęciłoby każdego. Tak, marnotrawstwo xD bo oczywiście przepisy na 5 posiłków dziennie zakładały jakieś chuje muje na kiju na których przygotowanie zeszłoby 5h dziennie.
A najśmieszniejsze jest to, że projekt #drbarbara dofinansowany został z pieniędzy unijnych xDDDDDDD
#bekazpodludzi #odchudzanie #oburzajace #gownowpis
Pomijam już fakt że aplikacja wypluła mi dietę na ok. 1200 kcal dziennie w momencie kiedy moje ppm to 1600 xDDDD
Coś jak schudnij z nami za 29.99 miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak sama korzystałam z dietetyka to w sumie
@Kasahara: moja i różowej dietetyczka ma w gabinecie taki bajer, którym mierzy % tkanki tluszczowej, mięśniowej, BMI i inne rzeczy, i na podstawie tego + badań krwi (cholesterol, tarczyca) + Twojego planu dnia, układa dietę pod indywidualne zapotrzebowanie na kalorie.
Komentarz usunięty przez autora
Przecież Tanita jest totalnie nieobiektywna i ten rozstrzał jest kosmiczny. U mnie w wywiadzie online jest 40 pytań + proszę o wyniki krwi (nie tylko tarczycy czy lipidogramu). Dodatkowo jest jeszcze rozmowa telefoniczna. Naprawdę w tym zawodzie cieżko znaleźć obiektywnie coś co pomogłoby w realny spotkaniu dla samej rozpiski - mówię to ze strony dietetyka. Bo rozumiem, że część ludzi woli się zobaczyć face to face
@Shyvana:
Z ciekawostek powiem, ze sami ludzie mają czasem namieszanie w głowie. Ja najczęściej robię 4 menu ludziom (można je rotować, tak samo jak pewne produkty podmieniać) i oprócz kwestii pod danego klienta zdrowie/potrzeby kieruje się kilkoma aspektami
- Aspekt ekonomiczny diety - aby była tania
- Aspekt dostępności - aby były wszystkie produkty dostępne
Ale może to też kwestia tego że mają słomiany zapał i chcą coś zrobić perfekcyjnie a potem przychodzi rzeczywistość i 5 różnych posiłków codziennie to koszmar i chyba tylko bezrobotni mogą sobie pozwolić na to xD
Osobiście jestem mega fanem powtarzalności posiłków i gotowania na 2-3 dni
Ja wszystko biorę pod uwagę, nie tylko nie biorę pod uwagę co kto nie lubi/nietolerancji ale także co KTO LUBI ;) i wokół tego też często układam potrawy. Ostatnio jednemu Panu pracującemu na tirze, który jest fanem flaków i golonki rozpisywałem flaki i golonkę.
https://docs.google.com/document/d/1HEoEyiinkDOYu96Cy5vQftq_733vqz0tvcjezix-huQ/edit
Dla mirabelki nie ma zniżki? ( ͡º ͜ʖ͡º)
A tak serio to bardzo dobrze, widać że z pasją tworzona strona i fajne podejście ʕ•ᴥ•ʔ
Strona dopiero ruszy w tym tygodniu i powrót na YT wszystko w przebudowie ¯\_(ツ)_/¯