Aktywne Wpisy
xmadesio +17
#samochody #motoryzacja
Zanim zacząłem pracować moim celem było E46 330.
Jak już na nie uzbierałem to bardziej mi się spodobało E92 i porzuciłem E46. Gdy miałem hajs na E92 i zobaczyłem, że mustang jest w zasięgu ręki to porzuciłem E92 a potem mustanga na rzecz 435i.
Wczoraj przeglądając samochody widzę, że trochę dokładając zamiast BMW mogę mieć Caymana 2.7 2014r.
Zawsze to lepiej brzmi jak ktoś zapyta:
K: Czym jeździsz?
J: Porsche
Zanim zacząłem pracować moim celem było E46 330.
Jak już na nie uzbierałem to bardziej mi się spodobało E92 i porzuciłem E46. Gdy miałem hajs na E92 i zobaczyłem, że mustang jest w zasięgu ręki to porzuciłem E92 a potem mustanga na rzecz 435i.
Wczoraj przeglądając samochody widzę, że trochę dokładając zamiast BMW mogę mieć Caymana 2.7 2014r.
Zawsze to lepiej brzmi jak ktoś zapyta:
K: Czym jeździsz?
J: Porsche
Deykun +695
Kiedy cenówka jest tak dobra w oszukiwaniu klientów, że pracownicy zmęczeni kłótniami proszą o dokładniejsze czytanie.
(zdjęcie z internetów, nie mam lepszej jakości)
#biedronka
(zdjęcie z internetów, nie mam lepszej jakości)
#biedronka
Link do regulaminu: https://www.jacksonvillelanding.com/rules-of-conduct/
Źródło: https://www.facebook.com/hoplofobia/photos/a.465919416866801/1770797309712332/?type=3
#usa #gunfreezones #bron #bekazlewactwa
To można skomentować tylko w jeden sposób...
Należałoby zakazać łamania zakazów.
1) gun free zone
2) właściciel niemogący ustalić sobie swobodnie regulaminu na swojej posesji
?
Jak jedna wielka strefa?
Zasady dostępu do broni są analogiczne do zasad dostępu do prowadzenia pojazdów a nikt nie mówi, że Polska to jedna wielka strefa wolna od jeżdżenia samochodem. ¯\_(ツ)_/¯
No no, kulturę posiadania samochodów widać codziennie na składankach typu "Polskie Drogi".
To może skoro mimo tej kultury samochodowej mamy codziennie wypadki i ofiary a nie mamy strzelanin -- to może jednak kultura posiadani broni jest?
Albo problem leży w ludziach a nie samym przedmiocie?
"Ponieważ ludzie są nierozsądni, impulsywni, ulegają łatwo emocjom, popełniają błędy, to poszerzmy dostęp do broni, żeby ich błędy, impulsywność, głupota i zło mogło generować większe szkody".
Ale hipokryta. :DDD
I czemu te ograniczenia nie dały rady zapobiec temu atakowi? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyżby były nieskuteczne?
Tylko, że nikt w Polsce nie postuluje żeby prawo jazdy każdy dostawał w okazji 18 urodzin, tylko trzeba skończyć wielomiesięczny kurs, zdać 2 egzaminy i przejść testy medyczne.
A na drogach są ograniczenia
Bo stosujesz różne miary do analogicznych zjawisk.
Rocznie ginie kilka tysięcy osób, dziesiątki tysięcy ranne?
"Nie, no spoko, są dwa egzaminy, kurs, ograniczenia prędkości, kamery i fotoradary, więc wszystko jest ok"
Rocznie ginie dziesiątki razy mniej osób od broni palnej?"
"Hurr durr, zakazać całkowicie, bo ludzie są impulsywni, źli, głupi, błądzą i ulegają emocjom!".
I jakoś całkowicie udaje Ci się nie zauważyć, że zazwyczaj ludzie giną z broni palnej w
Problemem w USA, nie jest to, że gdzieś można, a gdzieś nie można wnosić, tylko to jak łatwo można tę broń zdobyć. A zdobycie jej w USA jest banalne, w porównaniu z Polską, czy jakimkolwiek innym krajem Europy.
Jak się nie
@CzaryMarek:
No właśnie nie doszło, mimo, że rzekomo jesteśmy źli, głupi, nierozsądni, impulsywni, ulegamy łatwo emocjom, popełniamy błędy a dostęp do broni mamy na takim samym poziomie jak do prowadzenia pojazdów.
A mimo to należy całkowicie i do końca zakazać posiadania. Bo
Co najmniej10 nożowników zabiło 33 osoby... To teraz sobie wyobraź ile byłoby ofiar, gdyby byli wyposażeni w AR-15 każdy.
Jeszcze nie dochodzi, dlatego, że nie ma u nas presji na posiadanie broni, mało osób chce mieć broń, ale jeszcze trochę takiego dostępu
@CzaryMarek: O kurde, jaki anegdotyczny projekcjo-chochoł, nie mam pytań.
@CzaryMarek:
:DDD
Ale stawianie chochoła.... :DDD
Mogłeś mówić, że masz jakieś osobiste urazy i kompleksy, bo Ci kiedyś jakiś posiadacz broni uraził ambicję, to bym nie marnował czasu
Nie badałem tego zjawiska, ale na podstawie swoich niereprezentatywnych doświadczeń wyciągam takie wnioski, że coś w tym musi być, że ludzie którzy zawsze żyli zajebiście i mieli świetne perspektywy na przyszłość, zajmują się czymś innym, a ludzie z pewnymi problemami cały czas pozują na