Aktywne Wpisy
Kolanka +430
Styczeń 2024: Mick jest wyśmiewany, wszyscy twierdzą, że wykopki mogą sobie co najwyżej pojęczeć, a dopłaty i tak wejdą w życie
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
wonsisko +14
pora na wiadomo co
Jadę sobie wczoraj do pracy rowerkiem i w pewnym momencie na poczciwej i nierównej kostce brukowej tak mną telepało, że spadł mi łańcuch. No to schodzę z roweru i próbuję go spowroem założyć, a że mam osłonę na łańcuch, to trochę się z tym męczę. W pewnym momencie słyszę za plecami:
- Pomóc Pani?
Odwracam się, a tam dwóch Panów w roboczych ciuchach wychodzi z samochodu, zatrzymali się specjalnie na poboczu, żeby mi pomóc. (。◕‿‿◕。)
- Byłoby mi bardzo miło. - odpowiedziałam.
Podeszli, szybciutko nałożyli łańcuch. Podziękowałam serdecznie, życzyłam miłego dnia i wszyscy pojechaliśmy dalej z uśmiechami na twarzy w swoje strony. Panowie zrobili mi dzień. (。◕‿‿◕。)
Miłej niedzieli.
#coolstory #truestory
to ty zaklamujesz rzeczywistosc
ja wam powtarzam - nie ma nic zlego w tej historii, ale nie ma ona nic wspolnego z empatia i wspolczuciem, zrozumcie to, czemu zaprzeczacie
@Pawlikowski-33: JEST uzależniona od płci, dlatego prędzej kobieta otrzyma pomoc fizyczną od mężczyzny, bo jest po prostu słabsza, albo inną pomoc w sferze, w której powszechnie uznaje się mężczyzn za specjalistów, albo po prostu dlatego, że cześć mężczyzn wychowana jest na dżentelmenów i w dobrym
faceci sa traktowani gorzej przez spoleczenstwo i tyle, a jak ktos to napisze to jest juz prawiczkiem i stulejarzem
mezczyzna moglby umrzec na ulicy i nikt by nie
nazwalbym to niesmiala checia podrywu, tzn niby bezinteresowna pomoc, ale w glebi duszy liczenie ze moze moze + poczucie sie jak prawdziwy rycerz czyli dalej kwestie damsko-meskie
no od swieta, sama napisalas, ze kobieta predzej dostanie pomoc
dla spoleczenstwa jestem nikim, surowiej sie mnie za wszystko ocenia, zawsze jestem winien, serio tego nie widzisz?
i tak naprawde, gdybys sie postarala i np ostentacyjnie dawala do zrozumienia otoczeniu ze nie mozesz sobie z czyms poradzic ( nawet bez mowienia wprost) to bylabys wyreczana w wiekszosci czynnosci ktore wymienilas
nikt tu nie pisze, ze kobieta ma zycie uslane rozami - ja mówię, ze ma nieporownywalnie latwiej niz
i kolejna mądralinska zmasakrowana