Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Manah: IOTA to coś więcej niż alt. To kryptowaluta, która jako jedyna doczeka się poważnej adopcji wśród masy scamow (btc to dla mnie też bezużyteczne gowno które może służyć conajwyzej do zamawiania pizzy do piwnic)
  • Odpowiedz
  • 0
@Manah: to chyba czas dowiedzieć się więcej o IoT. Internet Rzeczy to coś więcej niż robot sprzątający sterowany przez smartfon Xiaomi.
  • Odpowiedz
  • 0
@Manah: zresztą, nie mam zamiaru przekonywać do swoich racji, choćby cały wykop zainwestował w IOTA to nic nie zmienia, soł....

Lubie wrzucić jednak na tag ciekawe informacje na temat tej krypto, bo akurat wiele ciekawego wokół niej się dzieje.
  • Odpowiedz
@pawelczixd: IOTA nie działa. Fundacja IOTA nie zaproponowała przez trzy lata rozwiązania problemu centralizacji utrzymywanej przez koordynator. Siergiej Ivancheglo (członek IF) pisał jedynie, że ma jakiś pomysł o nazwie "proof of hash" ale nie wiadomo nic więcej. Tak długo jak Iota nie będzie rozwiązaniem działającym bez nadzoru to nie ma szansy na adopcję.
  • Odpowiedz
@Manah: Tak, jednak ile jest projektów na świecie i dlaczego wybierają akurat ten? nie działający? . Widocznie widzą potencjał. Poza tym plankton dowiaduje się ostatni. Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia :)
  • Odpowiedz
@pawelczixd: Przecież IOTA nie działa. Sieć jest sztucznie utrzymywana przez koordynatora. Może w jakimś modelu teoretycznym IOTA (po osiągnięciu pewnej liczby użytkowników) mogłaby spełnić swoje założenia, jednak jak to bywa w życiu praktyka różni się od teorii i po drodze może być sporo przeszkód. Patrząc po tym co odwalają geniusze z IOTA (robienie manualnych snapshotów, problemy z node'ami i portfelem) jest to mało prawdopodobne. Nie wiem czym tu się podniecać.
  • Odpowiedz
  • 1
@Smule: tylko po co komu w poważnym świecie BTC nawet z działającym LN?

Chyba że wierzysz w te bajeczki o niezależności i anonimowym pieniądzu ale wtedy to z tobą coś jest nie tak xD
  • Odpowiedz
@Smule: iota ma wiele wad, zgadzam się ale ma jedną genialna zaletę - chcesz przelać iote to musisz potwierdzić 2 inne transakcje. To jest tak proste o genialne jednocześnie. Dzięki czemu przelewy są za darmo a jak sieć się rozrośnie to będzie jeszcze szybsza. Twoja transakcja nie zostanie potwierdzona jak zostaniesz sam w tej sieci. Tak, tak wiem, że nie działa w 100% ale dajcie im kilka lat i zobaczymy.
  • Odpowiedz