Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Manah: zresztą, nie mam zamiaru przekonywać do swoich racji, choćby cały wykop zainwestował w IOTA to nic nie zmienia, soł....

Lubie wrzucić jednak na tag ciekawe informacje na temat tej krypto, bo akurat wiele ciekawego wokół niej się dzieje.
@pawelczixd: IOTA nie działa. Fundacja IOTA nie zaproponowała przez trzy lata rozwiązania problemu centralizacji utrzymywanej przez koordynator. Siergiej Ivancheglo (członek IF) pisał jedynie, że ma jakiś pomysł o nazwie "proof of hash" ale nie wiadomo nic więcej. Tak długo jak Iota nie będzie rozwiązaniem działającym bez nadzoru to nie ma szansy na adopcję.
@Manah: Tak, jednak ile jest projektów na świecie i dlaczego wybierają akurat ten? nie działający? . Widocznie widzą potencjał. Poza tym plankton dowiaduje się ostatni. Punkt widzenia zależy od punktu patrzenia :)
@pawelczixd: Przecież IOTA nie działa. Sieć jest sztucznie utrzymywana przez koordynatora. Może w jakimś modelu teoretycznym IOTA (po osiągnięciu pewnej liczby użytkowników) mogłaby spełnić swoje założenia, jednak jak to bywa w życiu praktyka różni się od teorii i po drodze może być sporo przeszkód. Patrząc po tym co odwalają geniusze z IOTA (robienie manualnych snapshotów, problemy z node'ami i portfelem) jest to mało prawdopodobne. Nie wiem czym tu się podniecać.

@Smule: iota ma wiele wad, zgadzam się ale ma jedną genialna zaletę - chcesz przelać iote to musisz potwierdzić 2 inne transakcje. To jest tak proste o genialne jednocześnie. Dzięki czemu przelewy są za darmo a jak sieć się rozrośnie to będzie jeszcze szybsza. Twoja transakcja nie zostanie potwierdzona jak zostaniesz sam w tej sieci. Tak, tak wiem, że nie działa w 100% ale dajcie im kilka lat i zobaczymy. Jeżeli