Wpis z mikrobloga

Elo telewizorowe świry ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czy jest tu ktoś w stanie doradzić mi co do zakupu telewizora? Budżet mam ok 3500 zł. TV ma mieć 4K, sensowny HDR, niski input lag, będzie używany w 95% do grania na PS4 PRO, a później na kolejnym PS (reszta to oglądanie filmów od czasu do czasu), siedzę na wprost tv, nigdy po kątem, podobno matryca VA jest najlepsza, do tego chyba powinien mieć 120 Hz. Chyba dobrze też by było jakby tych nitów bodajże miał ok 1000, żeby HDR miał sens. Rozmiar jaki mnie interesuje to 43-49 cali, siedzę albo 2m przed tv, albo jeśli będzie większy mogę siedzieć na łóżku jakies 4m od tv. Mnie już głowa boli od oglądania tych telewizorów...

#ps4 #gry #telewizory #pcmasterrace (może się tam orientują) #technologia
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fordern: powiesz mi czym one się różnią? Chyba wezmę któryś z nich ;) No i jak to jest z wersja 49 cali, bo podobno tam jest 60 hz a nie 120 hz tak jak w wersji 55 cali, a do tego cos tam 8bit zamiast 10bit
  • Odpowiedz
@JEST-SUPER: W sensie które się różnią?

Jeżeli chodzi o Samsunga - tak, to będzie 60Hz, ale do grania 120Hz jest niepotrzebne, w trybie z upłynniaczem zwykle rośnie input lag (choć Samsung mocno nad tym pracował w tych nowych modelach).

Skąd to info się w ogóle pojawiło że jest 8bit? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz