Wpis z mikrobloga

@KiraQueen czyli typowa lewackalogika XD Proszę tolerować mnie i moja orientacją, a ja nie mam zamiaru nikogo tolerować kto jest katolikiem. XXI wiek A ludzie mówią w co mam wierzyć a w co nie, co mogę tolerować a co mam potępiać. Ot tolerancja ale tylko taka jaka mi pasuje XD #bekazlewactwa
  • Odpowiedz
że w tym przypadku chrześcijanie nie są dyskryminowani

@rzep: Jeśli arabowie ustalili sobie takie prawo w sowim państwie to jest ich prawo, więc dlaczego mam na nich wymuszać moje zapatrywania na instytucję ślubu?
  • Odpowiedz
@rzep: No to Ci pokażę, dlaczego Twoje porównanie do islamu jest bez sensu.

W tym Twoim przykładzie. LGBT to taki chrześcijanin w "kraju muzułmańskim", który nie może pić piwa, bo islam (i jednocześnie prawo tego państwa) zabrania. I marudzi, że jest dyskryminowany ze względu na wiarę. Ale d--a! Nie ze względu na wiarę, bo muzułmanin też nie może pić piwa. Już rozumiesz?
  • Odpowiedz
Jeśli arabowie ustalili sobie takie prawo w sowim państwie to jest ich prawo, więc dlaczego mam na nich wymuszać moje zapatrywania na instytucję ślubu?

@elim: Mówimy o tym czy takie prawo dyskryminuje, a nie czy Arabowie je sobie wprowadzili.
  • Odpowiedz
@rzep: ale co to ma do rzeczy że dyskryminuje? Taki jest interes państwa arabskiego i oni takie prawo mają, a mi jako Polakowi nic do tego.
  • Odpowiedz
W tym Twoim przykładzie. LGBT to taki chrześcijanin w "kraju muzułmańskim", który nie może pić piwa, bo islam zabrania. I marudzi, że jest dyskryminowany ze względu na wiarę. Ale d--a! Nie ze względu na wiarę, bo muzułmanin też nie może pić piwa. Już rozumiesz?

@sorhu: Zła analogiam nie rozumiesz w ogóle logiki tego co jest argumentowane.

Wyjaśnię Ci łopatologicznie - w tym przypadku chodzi o sytuację, w którym grupa A
  • Odpowiedz
ale co to ma do rzeczy że dyskryminuje? Taki jest interes państwa arabskiego i oni takie prawo mają, a mi jako Polakowi nic do tego.

@elim: Przeczytaj co napisałeś, bo chyba sam nie wiesz na jaki temat dyskutujesz:

osoby homoseksualne mają takie same prawa jak reszta społeczeństwa, a jak widać ich celem jest wywalczenie sobie specjalnych praw...

Czyli nie ma takich samych praw, tak samo jak chrześcijanin nie ma takich
  • Odpowiedz
@rzep: Czyli nie zadałeś sobie trudu zrozumienia, o czym pisałem i przesz uparcie (i w dodatku nie na temat). Nie widzę sensu dalszej dyskusji.
  • Odpowiedz
@rzep: podajesz przykład kraju arabskiego, ale tam przecież mają takie same prawa co do ślubu, może go wziąć tylko osoba która jest muzułmaninem, więc jeśli dana osoba jest chrześcijaninem i chce wziąć ślub to przechodzi na islam i już może się pobrać. Jeśli muzułmanin przeszedłby na chrześcijaństwo to wtedy nie może wziąć ślubu, musi wrócić do swojej starej wiary.
  • Odpowiedz
@KiraQueen paradoks jest taki, że walcząc o tolerancję nie tolerujesz innych tyko dlatego, że wierzą w Boga XD A ten obrazek nie ma nic do rzeczy. "Jestem nietolerancyjny i proszę to tolerować" typowe lewactwo jest typowe XD
  • Odpowiedz
@rzep: tak samo u nas z małżeństwami, możemy się pobrać tylko z osobami odmiennej płci, obojętnie czy ktoś jest hetero czy homo.
  • Odpowiedz
@crest: Czy ty jesteś głupi, napisał że nie muszę tolerować nikogo wiary ani światopoglądu, o ile wiarę katolicką jeszcze toleruję to nie toleruję nachalnych wierzących i kleru.
  • Odpowiedz
Czyli nie zadałeś sobie trudu zrozumienia, o czym pisałem i przesz uparcie (i w dodatku nie na temat). Nie widzę sensu dalszej dyskusji.

@sorhu: Ty nie zrozumiałeś mojej analogii ani wytłumaczenia. Żeby pójść dalej musiałbym wyciągnąć kredki, ale nie widzę sensu.
  • Odpowiedz
Gdyby każdy homoś był jak np. Pan Biedroń to myślę, że nie byłoby problemu z legalizacją małżeństw. No ale jak się wychodzi na ulicę i powoduje zgorszenie to ciężko jest być traktowanym normalnie :( (Tak wiem że te kilka tysięcy ludzi na marszach równości to w 99% osoby o bardzo ekstremalnych preferencjach seksualnych a nie szare homosie)
  • Odpowiedz
podajesz przykład kraju arabskiego, ale tam przecież mają takie same prawa co do ślubu, może go wziąć tylko osoba która jest muzułmaninem, więc jeśli dana osoba jest chrześcijaninem i chce wziąć ślub to przechodzi na islam i już może się pobrać. Jeśli muzułmanin przeszedłby na chrześcijaństwo to wtedy nie może wziąć ślubu, musi wrócić do swojej starej wiary.

@elim: No podaje - jako przykład prawa, które każdy rozumie, że dyskryminuje
  • Odpowiedz
nie chce dopuści do uzyskania równych praw przez osoby homo

@KiraQueen: Ty nie chcesz równych praw. Ty chcesz specjalnych przywilejów. To raz. Dwa - związki międzyludzkie to są prywatne sprawy i każdy powinien sobie robić co chce i jak chce w tym zakresie, więc jeżeli już, to powinieneś się domagać likwidacji urzędów stanu cywilnego i usunięcia państwa z tej sfery życia. A trzy, czy naprawdę nie ma ważniejszych rzeczy do
  • Odpowiedz
@KiraQueen teraz zaczynają się ataki personalne, typowe lewactwo XD Ale tolerancyjny jesteś, część katolików akceptujesz, wszystkich gejów, lewą stronę polityki, niektóre państwa.... Tolerancja pełna gębą XD
  • Odpowiedz