Wpis z mikrobloga

#patologiazewsi #wesele #heheszki
Byliśmy w ten weekend na weselu z bardzo bardzo dalekiej rodziny mojej żony. Ogólnie taka wieś, że psy dupami szczekają.
Niema to jak zostać zj3banym od 70% ludzi na weselu, że wyglądam lepiej niż Pan młody i przyjechałem lepszym autem - "wszyscy się mają gapić na parę młodą a tak to dziewuchy się za toboą oglądają". Oczywiście kilku facetów pod wpływem wystartowało do mnie już gdzies bliżej północy - jedna moja karta atutowa zawsze jest taka, że ja mało piję i zawsze wychodzę obronna ręką z takich przepychanek.
Tak to oczywiście moja wina, że byłem w swoim ślubnym garniturze sprzed roku za 3 tysiące i przyjechałem oplem insygnią a Pan Młody miał na sobie garnitur (podobny jak na zdjęciu - tylko z 20 razy gorzej dopasowany, jak by ściągnął go z starszego brata), no i oczywiście moja wina, że Para młoda jechała jakimś starym peugeot'em 407 [koloru białego]
Tak specjalnie na tą okazję oprócz 1000 zł do koperty miałem sobie wypożyczyć golfa 2 i kupić garnitur za 300 zł na jarmarku żeby wieś była zadowolona miał bym wywalić z dodatkowe 5 stów w błoto ?? - to już bym sobie za te 5 stów wolał kupić abonament do wowa (jak bym nawet miał niegrać), albo wiązania do deski dla żony.
Dodam, że wesesele to typowa mordownia - nawet nie wiedziałem, że jeszcze takie wesela są - 200 osób w sali gdzie moim zdaniem maks powinni być 150 osób. Zabawy weselne też na poziomie, dobrze że niedaleko był płot ze sztachetami ( ͡º ͜ʖ͡º) - czułem się jak 3 lata temu na weselu znajomej na ukrainie - gdzie ludzie zdziwieni i oburzeni, że otwieram drzwi lub odsuwam krzesło żonie lub przepuszczam ich kobiety pierwsze w drzwiach.

A no i oczywiście ta mentalność tych facetów - prawdziwy chłop powinien utrzymywać się z roli a nie pracować jak jakiś informatyk komu to potrzebne.
s.....4 - #patologiazewsi #wesele #heheszki
Byliśmy w ten weekend na weselu z bardzo...

źródło: comment_YTdzLeO0mr62gIwuoq6GUhWmxY7XRz6r.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
@dondon: co to znaczy jak wyniosły dupek bo nie rozumiem ?? Zachowywałem się normalnie - oprócz tego, że byłem miły dla swojej żony i innych kobiet. I nie naj3bałem się tak, że o 24 spałem pod stołem jak reszta.
  • Odpowiedz
@samuraj24 wiesz, teoretycznie to w dniu ślubu najważniejsza ma być para młoda, ma się prezentować najlepiej jak potrafi, a goście powinni stosownie się ubrać, żeby nie przyciągać do siebie większej uwagi niż młodzi.
Jednakże jeśli Ty ubrałeś się jak przystało na okazję, a Pan młody miał braki w wyglądzie, no to sorry. Najbardziej nie rozumiem tego, że ktoś Ci mówił - i to faceci - że nie powinieneś tak wyglądać, tego robić,
  • Odpowiedz
  • 0
@samuraj24 nie wiem nie było mnie tam, ale ciężko mi wyobrazić sobie podpitego Janusza, który widzi, że masz lepszy gatunkowo i lepiej dobrany garnitur i się sadzi. Więc albo zarzutka, albo drażniło ich Twoje zachowanie, albo totalna patola, która się sadzi bo się wyróżniasz.
  • Odpowiedz
@dondon: drażniło ich to, że skupiałem na sobie uwagę ich dziewczyn. Zresztą nie trzeba być koneserem mode żeby to zauważyć kto co na sobie nosi. Wszyscy tam zgromadzeni mieli ala garnitur z bierzmowania ze sklepu pt. "Tanie garnitury" (gdzie niemam tego za złe) . Kupowane pod pretekstem, weźmy większy bo jeszcze urośniesz i będziesz miał na lata.
  • Odpowiedz
Ale czemu nie można używać spinki do krawata?

@Francisco_dAnconia: W tradycji europejskiej były stosowane bardzo dawno temu szpile do spięcia krawata którego się nie wiązało. Spinki czy szpilki do krawata to była część amerykańskiego umundurowania galowego, która po części przeszła do użytku ogólnego stosowana przez ludzi z wojskową historia. W Europie się nie stosowało takich rzeczy.
  • Odpowiedz
@samuraj24: Polskie wesela to koszmar. Najgorsze, że to się nie zmienia, nawet ludzie młodzi, wydawałoby się na poziomie kończą z imprezą jak z lat osiemdziesiątych otoczeni obrzydliwymi błyszczącymi garniturami wyglądającymi jak zdarte ze starszego brata, kobiety wyglądające jak z zawodnicy z festiwalu drag queens i akompaniamentem żenującej "orkiestry".
  • Odpowiedz
No ale mówię teraz k0rwa serio. Mam prawie 29 lat startował do mnie np. typek młodszy z 25 lat miał. Byli też młodsi i starsi, no i po ich zachowaniu, wyglądzie, wysławianiu się mogłem się o rękę założyć, że co 2 nie umiał by przeczytać prostego artykułu w gazecie a jeszcze go zrozumieć.
  • Odpowiedz
@samuraj24: No No ale wg savoir vivre to właśnie przpeuszczasz tylko swoją kobietę w drzwiach a mie wsysztkie kobiety świata xD w sumie to nie zawsze przepuszczasz bo to zależy od drzwi mati
  • Odpowiedz
@samuraj24: Cool story, jeśli samochodu na tę okazję nie wypożyczyłeś, tylko jeździsz takim na co dzień, to nie można Ci zarzucić nieskromności. Natomiast nie wiem po co napisałeś ile dałeś w kopercie - na weselu nikt tego nie widział.
  • Odpowiedz
ale krótki rękaw i krawat chyba jest ok?

@art212: Nie ma zmiłuj – mróz czy upał, elegancki mężczyzna ma wyglądać pięknie. ;-)
Krążą plotki, że w ortodoksyjnych przepisach s-v zapisano, że gentlemanowi nie przystoi się pocić nawet na Słońcu.
;-)))
  • Odpowiedz