Wpis z mikrobloga

Nigdy nie byłem zapalonym wędkarzem, ot, mój tata mnie czasem zabierał, bo on od 50 lat hobbysta. Łowiłem wtedy zawsze metodą spławikową, na robaka, czy na żywca.

Jakiś czas temu, po bardzo długiej przerwie pojechałem z kolegą i po raz pierwszy łowiłem na spinning. Nic wtedy nie złapałem, ale bardzo mi się spodobało :)

I tak sobie jeżdzę teraz raz, dwa razy w tygodniu nad rzekę, zrobiłem kartę wędkarską. Zazwyczaj nic nie łapę, technika zapewne kuleje.

Ale ostatnie dwa wyjazdy - na pierwszym, mały okonek. A wczoraj okoń i - tu się bardzo zdziwiłem - boleń :) Mały, ale to póki co mój spinningowy rekord i jestem dumny :D

Rybki oczywiście wracają po wszystkim do wody :)

#wedkarstwo #ryby #chwalesie
zamak - Nigdy nie byłem zapalonym wędkarzem, ot, mój tata mnie czasem zabierał, bo on...

źródło: comment_PioO95CH5G699vOsM6htcPxeJ4yH9CjJ.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CaleZycieZielony: Na holu była z minutę, nie stawiała dużego oporu, zapewne przez to, ze kotwice głęboko połknęła, miałem problem z wyjęciem.

Nie ważyłem jej, także nie wiem ile wazy, ale na spinning to na bank moj rekord.
  • Odpowiedz
@zamak wiesz one nie sa zle, jesli chcesz moge Ci wyslac ich od groma bo tez lata temu kupilem tego. Tylko problem w nich lezy w tym, ze nie wieSz czy agrafka albo krętlik nie walnie przy rybie życia, zwlaszcza ze zdarzalo mi sie rozginac agrafki na byle zaczepie
  • Odpowiedz
@zamak: też tak miałem, kiedyś za gówniarza chodziłem czasem z dziadkiem i ojcem na ryby, później była przerwa ze 20 lat i przypadkiem poszedłem z kumplem raz na ryby, tak się wkręciłem, że teraz mam około 20 wedek, praktycznie do każdej metody (oprócz muchy) łódkę zanętową, namioty, łóżka, echosondy itp. żałuję tylko, że dopiero tak późno znowu do wędkarstwa wróciłem
  • Odpowiedz
@zamak: fajowy szczupaczek ()
Tak jest dokladnie, spinning wymaga niestety (albo wlasnie stety, dla mnie to byl caly fun) troche techniki jak widać. Nawet podstawowe techniki prowadzenia, ale wykonane poprawnie, daja niezle efekty :>

Chyba lepiej się wędkuje jak cokolwiek bierze prawda :D?
  • Odpowiedz
@Bekonik: dużo lepiej, byłem taki podjarany ze spać nie mogłem, dzisiaj tez bym pojechał ale nie mogę. Pojadę jutro o 5 rano (ʘʘ)
  • Odpowiedz