@krysc4d: i pamiętaj. Mi dentysta zawsze mówił, że wybielanie zębów zawsze niesie ze sobą ryzyko większej, lub mniejszej nadwrażliwości zębów na cieplo/zimno.
@rabarbarowyStraznik: Moja dokładnie tak samo mówiła. Bywała na wielu seminariach i zjazdach i nikt jej nie przekonał, że nie niesie to ze sobą żadnych negatywnych skutków.
@krysc4d: Tylko dentysta, pełna higienizacja i tylko wybielanie chemiczne, upierdliwe, bolesne ale jedyne skuteczne. Reszta to są półśrodki. Wybielanie laserowe to jest scam jakich mało, powrót do poprzedniego koloru po miesiącu - dwóch. Wszystkie sposoby typu "babcinego" - lepiej ten czas poświęcić na zarobienie kasy na normalne wybielanie niż na mieszanie kociego kału z piaskiem z wydm świnoujskich pod światłem księżyca XD co moze da tam jakiś efekt o jeden ton
lepiej ten czas poświęcić na zarobienie kasy na normalne wybielanie niż na mieszanie kociego kału z piaskiem z wydm świnoujskich pod światłem księżyca XD
@DulGukat: o boże jakie #!$%@? xD Przecież to są normalne właściwości substancji (węgiel, kurkuma) xD Chyba nie wiesz co słowo chemia oznacza:
«nauka o budowie i właściwościach różnych substancji oraz przemianach jednych substancji w inne»
Weź przeczytaj czasem jakąś książkę, bo serio, ośmieszasz się xD
Według EFSA (European Food Safety Authority czyli „Europejski Inspektorat Sanitarny”), termin "wybielanie" odnosi się wyłącznie do produktów, które zawierają środki wybielające - zazwyczaj nadtlenki wodoru lub nadtlenki karbamidu. Natomiast termin "rozjaśnianie", odnosi się do koloru zębów jaki uzyskuje się po usunięciu zanieczyszczeń i osadu z powierzchni zębów. Zatem każdy produkt, który oczyszcza (jak na przykład pasta do zębów) jest traktowany jako rozjaśniacz. Oczywiście, termin „wybielanie” brzmi lepiej niż
#medycyna #stomatologia #zeby #kiciochpyta
Wszystkie sposoby typu "babcinego" - lepiej ten czas poświęcić na zarobienie kasy na normalne wybielanie niż na mieszanie kociego kału z piaskiem z wydm świnoujskich pod światłem księżyca XD co moze da tam jakiś efekt o jeden ton
@DulGukat: o boże jakie #!$%@? xD Przecież to są normalne właściwości substancji (węgiel, kurkuma) xD
Chyba nie wiesz co słowo chemia oznacza:
Weź przeczytaj czasem jakąś książkę, bo serio, ośmieszasz się xD