Wpis z mikrobloga

Siema wykopki dzisiaj zadzwnil na nr mojej matki kryminalny i mówił ze mam przyjść w środe na komisariat u mnie w mieście jako świadek na przesluchanie w sprawie z innego miasta ( byłem w tym innym mieście na przesluchaniu) ale nigdy nie mialem wezwania na telefon coś mi to śmierdzi mial ktoś podobną sytuacje? krymuch pytał czy do pracy chodze i umówił sie na 10 że mam przyjść troche sie cykam bo wiem że zawsze wezwania były na papierze #policja #prawo #kryminalistyka #kryminalne #prawo
  • 17
@balatka: ta, na pewno sie im bedzie chcialo o Cie zgarniac jak jestes na swiadka i to z innego miasta :P albo odpuszcza, albo zatyraja jeszcze pare razy i tez odpuszcza :p albo Cie zgarna po poludniu pomecza chwile i uwolnia, tak czy siak, nie warto sie produkowac
Siema wykopki dzisiaj zadzwnil na nr mojej matki kryminalny i mówił ze mam przyjść w środe na komisariat

@luqieboy: xDDDDDDDDDDDDDD ... a ten kryminalny to był już po mutacji czy jeszcze przed? xDDDD
Chłopaku, przecież to leci lipą na kilometr. Wezwany na bagieciarnię, dostajesz imienne zaproszenie w ozdobnej kopercie... a nie że jakiś typ dzwoni że masz gdzieś przyjść xDDDD
@luqieboy: @RobertKowalski można wezwać kogoś telefonicznie na przesłuchanie (art. 137 k.p.k. przewiduje taką możliwość). Policja to często robi bo: a) szybciej b) można ustalić termin, który pasuje zarówno przesł#!$%@?ącemu jak i przesłuchiwanemu.