Wpis z mikrobloga

Wariaty z #bieganie macie może jakieś sprawdzone info dot. spalania kcl w #endomondo i #strava ? Ten sam bieg mam importowany ze stravy do endo i w endo pokazuje 495kcl spalonych a w stravie 744. Lecę z pulsometrem, dane dot. mojej dupy są takie same tu i tu...ciekawi mnie Wasze zdanie - które może być bardziej miarodajne?
  • 5
  • Odpowiedz
@junx: ale to chociaz mogles napisac jak dlugi byl ten bieg, zeby ludzie porownali ze swoimi wskazaniami.
Z mojego doswiadczenia strava zawyza i czasem jest to sporo zawyzone.
  • Odpowiedz
@junx: no dane sa identyczne, czyli polozenie gps i wartosci tetna. Reszta jest wyliczana przez kalkulatory konkretnego programu. Sprawdz na stravie jak masz zakresy tetna ustalone i czy podane masz chociaz przyblizone sensowne hrmax. Bo jesli sa wziete z tylka, to moze sie okazac ze caly bieg spedziles w najwyzszej strefie tetna i stad takie kalorie.

Przy dystansie ~6km to raczej sklanialbym sie ku endomondo jako prawidlowej wartosci.
  • Odpowiedz
Bo jesli sa wziete z tylka, to moze sie okazac ze caly bieg spedziles w najwyzszej strefie tetna i stad takie kalorie.

@PurpleHaze: o to faktycznie element o którym zapomniałem i nie ustawiałem w żaden sposób...trzeba się temu nieco przyjrzeć. Dzięki!
  • Odpowiedz
@junx: @PurpleHaze: Ostatnio strava coś zmieniła i teraz pokazuje spalone kcal dokładnie takie same jak mój Garmin, czyli przy przesyłaniu automatycznym nie przelicza po swojemu(prawdopodobnie pod warunkiem że aktywność ma dane z HR).Wcześniej były znaczące różnice: przy bieganiu pokazywało z 30% więcej, przy rowerze z 20% mniej.
  • Odpowiedz