Wpis z mikrobloga

Ktoś wie, kiedy nadejdzie jakieś sensowne ochłodzenie? Dzisiaj w #poznan 8. dzień z rzędu temperatura powyżej 30 stopni. Ostatni raz padało dwa tygodnie temu. J----a pustynia.

#gorzkiezale #l-------------j #pogoda #zalesie
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@veker: Dzięki, ale nie, bo pewnie ustawiasz tę klimę na maxa, a ja mam wąski zakres tolerancji temperaturowej, poza tym sporo marudzę.
  • Odpowiedz
@Sepia: Ja odnosze się ciągle do przebywania na powietrzu. Kaloryfery w domu masz po to żeby nie umrzeć, a nie wiem jak wysoka musiałaby być temperatura żeby zejść z tego świata. Po nocy zamykam wszystkie okna, zasuwam rolety i wcale nie jest gorąco. Racja, śpi się zdecydowanie lepiej w zimie ale teraz mogę sobie kimać w gaciach na balkonie. Patologia za oknem nie ma nic wspólnego z pogodą. Śmierdzą tylko
  • Odpowiedz
Gnojki z Accuweather właśnie zmniejszyły prognozowany opad deszczu w Poznaniu z 15 do 4 mm. Czyli nie spadnie ani kropla. Ratunku (,)
  • Odpowiedz
jak wysoka musiałaby być temperatura żeby zejść z tego świata

@pijanypowietrzem: 34-35 wystarczy, a tyle jest w Polsce centralnej od kilku dni, powyżej 30 jest od blisko dwóch tygodni. To jest niesamowite obciążenie dla serca.Trzeba by przejrzeć statystyki zgonów po ostatniej fali upałów w Polsce, zapewniam Cię, że pójdą w górę.
  • Odpowiedz
@pijanypowietrzem: Żartujesz??? 30 stopni to ja mam u siebie w mieszkaniu, a mam wszystkie okna wychodzące na północ. Znajoma mieszka na ostatnim piętrze w 11-piętrowym bloku z oknami od zachodu, ma w domu powyżej 40 stopni. Serio nie słyszysz ambulansów zapieprzających bez przerwy po mieście? Myślisz, że czemu tyle ich jeździ?
  • Odpowiedz
@Sepia: Mieszkam na 13 piętrze z oknami od zachodu. Całą noc mam otwarte okno i drzwi balkonowe. Rano wszystko zamykam, zasuwam rolety i po powrocie z pracy mam 25 stopni w pokoju. Polecam ten styl życia i zalecam więcej myślenia zamiast marudzenia ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pijanypowietrzem: No teraz to mnie wkurzyłeś, nie wiem, czy wiesz, ale każdy ma prawo narzekać na co chce i nie lubić pogody, jaka mu nie pasuje. A ty nie musisz odpisywać, tak to działa. Nie pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@pijanypowietrzem: 34-35 wystarczy, a tyle jest w Polsce centralnej od kilku dni, powyżej 30 jest od blisko dwóch tygodni. To jest niesamowite obciążenie dla serca.Trzeba by przejrzeć statystyki zgonów po ostatniej fali upałów w Polsce, zapewniam Cię, że pójdą w górę.

@Sepia: Wystarczy przejrzeć dane z samych zasłabnięć :)
  • Odpowiedz
@Stona: Ostatni deszcz (13 mm) padał w Poznaniu 18 lipca, dokładnie dwa tygodnie temu (źródło: Accuweather). A jakie jest Twoje źródło?
  • Odpowiedz
Wystarczy przejrzeć dane z samych zasłabnięć :)

@insystem: Otóż to. Ale @pijanypowietrzem dalej będzie mówił, że wszystko gra, bo on ma w domu 25 stopni. Chłopie, nie jesteś sam na tym świecie. Nie mówię, że pogoda to coś, na co ma się wpływ, ale to, że upały są złe, bo wpływają negatywnie na zdrowie ludzi i zwierząt, to akurat JEST argument przeciwko upałom.
  • Odpowiedz
@Sepia: to, że dla Poznania zapowiadają te 15mm opadu, nie znaczy, że będzie padało w całym mieście. Jak już, to tylko opad konwekcyjny, a to znaczy, że raczej spanie punktowo. Czyli np. na Ogrodach będzie oberwanie chmury, a na Grunwaldzie może dalej słońce walić
  • Odpowiedz