Wpis z mikrobloga

Z fobią społeczną nie mam szans na normalne życie... Mogę zrobić sobie fryzurę, kupić ładne ubrania, ale co z tego skoro nie potrafię rozmawiać? Nawet na dziwki nie mogę iść bo nie dość że w prezerwatywie mam półflaka to nie mogę dojść przy obcej osobie... To ma być #!$%@? życie? Od rana do wieczora w stresie, bo przebywam z kilkoma mało znanymi osobami w jednym pomieszczeniu, cały dzień w stresie z powodu jakiejś głupoty o której normik zapomina po 5 minutach. Normalny człowiek w pracy, po maksymalnie tygodniu czyje się jak w domu, sobie z wszystkim gada jak że starymi znajomymi. A ja? Niezgrabny small talk zaczynam po 3 miesiącach, a po 6 miesiącach dalej mi drżą ręce... Poznanie kogoś nowego? Łamiący się głos, czerwona morda, suchość w ustach i biały język jak u narkomana, bierze mnie na sranie i często muszę sikać.

#przegryw #wychodzimyzprzegrywu #fobiaspoleczna #zalesie #zdrowie
LajfIsBjutiful - Z fobią społeczną nie mam szans na normalne życie... Mogę zrobić sob...

źródło: comment_MOkH8Qhw22tWVrzIlI9qq2pxvuKOpBi6.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: Idź na terapię. W moim przypadku pół roku wystarczyło żebym nabrał pewności siebie i wyzbył się lęków. Nadal kiepsko mi idzie nawiązywanie kontaktów z ludźmi, ale to nie jest już spowodowane fobią społeczną. Chociaż i tak doszedłem do wniosku że po prostu nie lubię ludzi i nadal jestem samotnikiem, tylko że teraz się z tym dobrze czuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: Fobie społeczną się leczy u psychologa/psychiatry. To prawdziwa choroba w przeciwieństwie do nieuleczalnego stulejkowego zapalenia mózgu i #!$%@?. Sam w wieku licealnym miałem taką fobię(wydawało mi się że każdy mnie obgaduje, każdy śmiech traktowałem jako śmiech z mojej osoby) ale terapia mi pomogła i dzisiaj funkcjonuje w społeczeństwie jak każdy. Idź do lekarza. Trzymaj się.
  • Odpowiedz
@LajfIsBjutiful: można sobie z tym poradzić i mieć normalne życie. W moim przypadku terapia z psychologiem była kluczem do wszystkiego - łącznie do wejścia w pierwszy poważny związek, który wygląda na to, że będzie tym jedynym. Także głowa do góry i szukaj pomocy.
  • Odpowiedz