Aktywne Wpisy
mistejk +264
OCIEBATON +134
Kolejny raz to powtórzę
Mi życie #!$%@?ł dług rzędu 40 tysięcy złotych
A codziennie okazuje się, że takimi pieniędzmi to się pisowcy podcierali....
Niepojęte jest to dla mnie
Powinni takich wieszać publicznie aby już nigdy nikt nie pomyślał o zakładaniu zorganizowanej grupy przestępczej
#sejm #polityka #zalesie
Mi życie #!$%@?ł dług rzędu 40 tysięcy złotych
A codziennie okazuje się, że takimi pieniędzmi to się pisowcy podcierali....
Niepojęte jest to dla mnie
Powinni takich wieszać publicznie aby już nigdy nikt nie pomyślał o zakładaniu zorganizowanej grupy przestępczej
#sejm #polityka #zalesie
Poprzednią książkę, czyli It - Stephen King oceniliście na: 6,9. To mniej niż na lubimyczytać.pl (7,8). 68% Mirków jej nie czytało.
Dzisiaj ocenimy.. Władcę Pierścieni - J. R. R. Tolkiena. I oceniamy całość! Drużynę Pierścienia, Dwie wieże i Powrót Króla. Co sądzicie o fantastycznym klasyku? Dajcie znać w komentarzach i ankiecie.
Krótki opis fabuły:
Jeśli chcecie być wołani do kolejnej ankiety, na dole jest komentarz do tego stworzony!
Następną książką będzie Metro 2035! Zamkniemy ładnie trylogię, i podsumujemy wyniki (。◕‿‿◕。)
#wykopowelektury <- tag do obserwacji / czarnej listy
#ksiazki #literatura
Jak oceniacie książkę?
To jedna z magi Tolkiena, opisy :D Kolejne to wpływ jego przeżyć z życia na kreacje postacie, jak np. Ungloianta pochłaniająca świat niczym pająk który ugryzł go w nogę jak był dzieckiem i pochłonął światło radości tego słonecznego dnia. Żartuje, trochę na siłę, ale wiele elementów kreacji świata przez Tolkiena można nagiąć do faktów z jego życia.
Szanuję jak szalony, polecam też zapoznanie się z biografią Tolkiena (jest ich zresztą bez liku, nie pamiętam którą czytałem, ale była bodajże połączeniem biografii jego i C.S. Lewisa). Jego przeżycia z I Wojny Światowej