Aktywne Wpisy
programista30k +231
kimunyest95 +122
Znajomi dziewczyny organizują sobie road trip przez Europę (para) i oczywiście rozowa przychodzi do mnie, pyta się czy mogą u nas pobyć kilka dni. Ja już nauczony po wizytach jej koleżanek|siostry powiedziałem, że nasze mieszkanie to nie hotel i jak wybierają się na taką eskapadę i MUSZĄ do nas przyjechać, to ich parę euro na hotel nie zbawi i możemy z nimi pochodzić po mieście czy wyskoczyć na drinka - no i
#gimboateizm #religia #ateizm #wykop #wykopfejs
Po prostu nie widzę powodu atakowania kogoś za wściekle za to, że lubi sobie stópki Jezusa pocałować przed wyjściem z domu. Póki nikogo nie krzywdzi niech sobie to robi o klęczy na grochu codzinnie jak ma ochotę
@fegwegw: a z tym się też nie zgodzę, gdyż wielu sławnych naukowców i odkrywców było katolikami. Nie wiem jak bycie katolikiem i postęp cywilizacyjny się gryzą. Katolicy to nie Mormonie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_lay_Catholic_scientists
Tak, freethinkerzy moga pisać swoje ataki na katoli na urządzeniach, które mają dzieki m.in. katolom (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@fegwegw: xD
@fegwegw typowy ateista jest typowy (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Kuciniak: ale wiesz, że wiara polega na tym ze sam w coś wierzysz bez dowodów i argumentów? Na przykład - wierzysz że jestes lepszy od katoli, chociaż nie ma żadnej naukowej miary, do mierzenia " bycia lepszym" Czysta wiara, nie poparta nauką
A jak chcesz się przekonać do katolicyzmu, to może spróbuj w miejcu w
Masz po prostu wierzyć, nie zadawaj pytań i nie kwestionuj wiary jest tak bo tak i już. To czemu nie wierzyć w Zeusa? Czym się różni Zues od Jezusa?
@Kuciniak: nic takiego nie napisałem.
Wierz w sobie Zeusa i Cthulhu i spagetti potwora. Ale pozwól też to robić innym.
A wysrywy atakujące katoli to nie dialog a wysrywy
Ja trochę nie rozumiem tej zajadłości w stosunku do chrześcijan. Wystarczy spojrzeć jaka religijna #!$%@? #!$%@? się w innych krajach (bliski wschód, Indie, Chiny) i można bardzo szybko dojść do wniosku, że chrześcijanie to są bardzo spoko ludzie i mogło być sto razy gorzej xD.
Komentarz usunięty przez autora
Najgorsi są tacy niby ateiści, którzy plują na innych ateistów na każdym kroku. Podejrzewam, że to jednak wierzący, podszywający się, albo krypto ateiści - czyli srający ze strachu, że Bóg może istnieć, ale są skończonymi leniami, nic nie robią w kierunku wiary, więc wygodniej im po prostu powiedzieć, że są ateistami.
Tutaj naprawdę nie ma czego udowadniać, kościół i ludzie wierzący mają nieporównywalnie większy wpływ na innych, w szczególności na dzieci, niż jakikolwiek ateista będzie kiedykolwiek miał szansę.
Choćby
@srogie_ciasteczko: i przyjmujesz to na wiarę? Że jestem katolikiem udawającym ateiste?
Bo "prawdziwy" ateista przecież nigdy nie skrytykował innego ateisty?
@blazejostm:
Zmierzamy w tym kierunku? Nawet KK nie zmierza w tym kierunku, raczej odwrotnym.