Wpis z mikrobloga

@mcoo: co to jest to fioletowo niebieskie po lewej, w pobliskim lesie jest tego zawsze mnóśtwo i myślałem całe życie że to jakieś trujące ścierwo xD?
  • Odpowiedz
@perversace: może tak może nie, wole nie ryzykować ( ͡° ͜ʖ ͡°), a potem na oddziale transplantologii czekając na nową wątrobe,

Panie doktorze ale na wykopie pisali że to jadalne i bardzo smaczne
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@catsky z gołąbkami jest łatwo. Wystarczy nauczyć się odróżniać gołąbka od całej reszty, a następnie próba smaku - mały kawałek kapelusza żuje się kilkanaście sekund, jeśli nie ma ostrego smaku to jest jadalny. Ta reguła nie działa z zielonawym tylko - młode są ostre a jadalne. Zielonawe od reszty gołąbków odróżnia się oprócz kapelusza tym, że mają niełamliwe elastyczne blaszki. I są pyszne - ja je smażę na maśle z solą i
  • Odpowiedz