Taki ptak błąka się wokół mojego domu od paru dni (mieszkam w #dania ). Nie lata, z początku bał się ludzi, ale teraz ma w------e. Co robić? Czy powinienem go nakarmić i zanieść gdzieś (do zoo?)?
@nocNystraznik512: dzięki, możliwe, że to mewa, wygląda podobnie do tych na google images. @cruelfriend: Ale chyba powinna odlatywać jak ktoś się zbliży?
@nom_de_guerre: jeżeli ptak na obecność człowieka reaguje całkowitą obojętnością to albo jest oswojony albo chory. Pewnie wypadł z gniazda lub bardziej został celowo wyrzucony przez rodziców/rodzeństwo.
@nom_de_guerre: mieszkam niedaleko morza i mamy tego tutaj pełno, mewy gmerają przy śmietnikach i ogólnie czują się jak u siebie; wszystkie małe na początku uciekają, a potem mają ludzi w dupie, bo nikt ich nie rusza. Obstawiam, że ta się po prostu przyzwyczaiła do ludzi chodzących naokoło
Jest jakaś apka, gdzie mogę tworzyć taski do wykonania dla #niebieskiepaski a on dla mnie? I taka, że mogłabym mu odhaczać wykonane taski (lub nawet je oceniać)
Co robić? Czy powinienem go nakarmić i zanieść gdzieś (do zoo?)?
Wie ktoś może co to za ptak i co je?
#ptaki #ornitologia #smiesznypiesek #przyroda #biologia #pytanie #pytaniedoeksperta
@cruelfriend: Ale chyba powinna odlatywać jak ktoś się zbliży?