Wpis z mikrobloga

Mirki, opłaca się malować całe mieszkanie (bez sufitów) farbą ceramiczną? Koszt w moim przypadku to około 1100zł samych farb, w porównaniu do ok 500/600zł za farby akrylowe i ok 900zł za lateksowe. Czy faktycznie te farby są dużo lepsze, czy i tak będę musiał za te 5-6 lat odmalowywać ściany? Dodam, że farby mają być białe, a obecnie na ścianach mam tynk gipsowo-wapienny pokryty 2-krotnie farbą, bez gładzi (i nie zamierzam robić, tynki są bdb wykonane). Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
#budownictwo #remontujzwykopem #remont #mieszkanie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

opłaca się malować całe mieszkanie (bez sufitów) farbą ceramiczną? Koszt w moim przypadku to około 1100zł samych farb, w porównaniu do ok 500/600zł za farby akrylowe

@kiszyniowy: co? xD
Ja za farby akrylowe na dwa pokoje zapłaciłem prawie 1000zł xD
  • Odpowiedz
@kiszyniowy: Lateksowe w zupełności wystarczą. Fajnie się czyszczą i ładnie wyglądają, zwłaszcza ciemne kolory. Ja używałam na całe mieszkanie i nawet plamę po oleju kokosowym zmyłam :D Akrylowe, zwłaszcza białe chyba szybko będą szarzeć, a opłacalność ceramicznych zależy od tego czy jesteś pewny że nie będziesz nic zmieniał przez długie lata... Czy żona jest na tyle zdecydowana, że jej zdanie przez lata się nie zmieni :P Choć i tak chyba
  • Odpowiedz