@Jasak to jest zwykły most Czyli jak ktoś ma duże mieszkanie to zazwyczaj klientowi daje właśnie tego connect boxa Bo on poszerza zasięg wifi na większy teren Głównie daje do domów powyżej 100-120m²
@AntyNormickiPolaczekCwaniaczek: akurat tego Connect Boxa dają każdemu, to jest router a Ty masz na myśli chyba repeatery które są w dalszej części maila. @defoxe: że dostawca może podsłuchiwać to się spodziewałem, ale że aktywnie router coś gdzieś wysyła jeszcze dodatkowo to już nie...
@Jasak: ja wiem ja wiem co robi ta puszka! Ta puszka potrafi wyłączyć się z dupy w najmniej odpowiednim ku temu momencie. A jeśli masz podpięty do niej telefon to siłą rzeczy zrywa połączenie oczekujące.
@Jasak: a meraki od Cisco kojarzysz? XD tam tez dane i konfiguracja jest wysyłana do/z chmury i potem mozna sobie ładną analizę robić jak poniżej w sumie. Horizon jest ciutke lepszy od tej kupy ale to razem z telewizja daja
@Jasak: z tego co udało mi się dowiedzieć to przesyłane są informacje o parametrach sygnałowych urządzenia + informacje o kanałach sąsiadujących sieci wifi żeby Ci najlepszy wybrać jak masz tryb auto :)
Ktoś zna szczegóły? Wołam @UPC_Polska
Czyli jak ktoś ma duże mieszkanie to zazwyczaj klientowi daje właśnie tego connect boxa
Bo on poszerza zasięg wifi na większy teren
Głównie daje do domów powyżej 100-120m²
@defoxe: że dostawca może podsłuchiwać to się spodziewałem, ale że aktywnie router coś gdzieś wysyła jeszcze dodatkowo to już nie...