Wpis z mikrobloga

Takie pytanie do ludzi którzy byli w Azji a konkretnie w Chinach i Korei Południowej.
Polska karta SIM bez problemu działa w tych krajach i pozwala na odebranie połączenia z Polski? Czy są jakieś problemy?
Jakie są koszta za 1min wykonanego połączenia i odbieranego?
#azja #chiny #korea #podroze #podrozujzwykopem #telefony
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Marcinowy: w Korei na pewno duzo lepiej kupic lokalna karte. Mozna zamowic online (nawet nalezy, bo inaczej aktywacja trwa kilka dni) i odebrac np. Na lotnisku. O ile dobrze pamietam, to placilem jakies $60 za dwa tygodnie, ale 4G smiga wszedzie, wiec warto :)
  • Odpowiedz
@Marcinowy działa

Witaj w Chinach. Koszty polaczen: do Polski - 7 zl/min, lokalnie - 10 zl/min, polaczenie przychodzace - 4 zl/min. Koszt SMS - 2 zl, MMS - 3 zl. Koszt transmisji danych: 2,72 zl/100 kB (taryf. co 100 kB). Ceny sa z VAT. Wyslij bezplatny SMS o tresci '2' na nr 115, aby dostac wiecej informacji o roamingu.
  • Odpowiedz
@Marcinowy: Mi się kiedyś, podczas pobytu w Japonii, jakimś cudem, wyłączyła blokada na międzynarodowy roaming danych. Dosłownie po kilku minutach dostałem smsa (po nim się zorientoałem), że osiągnąłem limit 200 zł. Limit na szczędzie ustawiłem przed wyjazdem, będa w salonie Play. Domyślnie limit był chyba 1000 czy 2000 zł. Oczywiście nikt mi w Play nie powiedział, że mogę sobie zablokować takie coś bezpośrednio u nich. A na stronce Playa nic
  • Odpowiedz
Domyślnie limit był chyba 1000 czy 2000 zł

@kotbehemoth: Masakra
Dobrze że pomyślałeś i ustawiłeś sobie limit.
Ja tam jestem zwolennikiem ''Na Kartę'' ;-)
Pakiet 10GB (1,5GB w UE), nieimitowane rozmowy i SMS za 25zł miesięcznie w Play więcej nie potrzeba ( ͡
  • Odpowiedz