Aktywne Wpisy
saakaszi +341
JA PxxxxxxE, CZY WY TO WIDZICIE!
Ponad 576 mln zł agencja decyduje się przeznaczyć na zakup agregatów prądotwórczych. Na ich dostawcę, bez żadnego postępowania przetargowego, wybiera świeżo powstałą komandytowo-akcyjną spółkę Seltet z Warszawy, firmę bez doświadczenia w obrocie tego typu sprzętem.
Dostarczaniem agregatów prądotwórczych dla walczącej z Rosją Ukrainy RARS chwaliła się na swojej stronie internetowejRządowa Agencja Rezerw Strategicznych
Założycielem i komplementariuszem Seltet jest Paweł Szopa. Wspólniczką jego matka Wiesława, na którą
Dominik76 +12
Polecam każdemu, koszt niewielki 100-120zł, żadnych zmian w elektronice, oryginalny bms, dochodzi jedynie 10 ogniw i co najważniejsze - mieszczą się w oryginalnej obudowie, zachowujemy w 100% fabryczny wygląd hulajnogi, żadnych doczepianych pojemników czy obniżonej podłogi. Dla mnie to było kluczowe. Wielkie dzięki @eSUBA94 za pomysł.
Także koszt to w 100% koszt ogniw, można dołożyć takie jak fabryczne albo inne tańsze, ja chciałem maksymalnie wykorzystać miejsce więc wziąłem najlepsze jakie znalazłem LG 3500mAh 10A, realnie koło 3100-3200.
Poboczne zalety to np. obniżona temperatura baterii o kilka stopni, oryginalne ogniwa są mniej obciążone. ;-)
#m365 #xiaomi #hulajnogaelektryczna
@Zeddzik: kupujesz 10 ogniw i lutujesz kilka kabelków do baterii, nic szczególnego, baterii nie musisz w żaden sposób rozbierać czy coś, wystarczy rozciąć osłonę i później zakleić, na koniec upychasz wszystko w obudowie co jest trochę
Ale tak szczerze to jeżdżę w 100% rekreacyjnie, zatłoczone ścieżki nad morzem itp. Do tego z dziewczyną, więc wystarcza nawet na eko, a na normalu to już zupełnie i szybciej byłoby raczej już niebezpieczne. Bardziej mi zależy na baterii żeby mieć spory Gdańsk w zasięgu ;-)
Oczywiście jak ktoś kupił np. na dojazdy do
4 wchodzą w łączenie z kierownicą na dole, tam gdzie kable idą, bardzo luźno i spokojnie wkładasz.
Kolejne 4 z przodu od strony przedniego koła obok bmsa, trochę trzeba się namęczyć bo obudowa jest zaokrąglona ale da radę.
Ostatnie 2 z przeciwnej strony na samym końcu za baterią
Komentarz usunięty przez autora
Oczywiście w związku z tym, że napięcia się automatycznie wyrównują to zmienny jest rozkład prądu, pojemniejsze ogniwo oddaje (lub pobiera przy ładowaniu) większy prąd żeby szły równo z
https://allegro.pl/ogniwo-18650-li-ion-lg-mj1-3-6v-3500mah-10a-i7083266462.html
Jak masz czas to może z chin będą zupełnie nowe w tych cenach