Aktywne Wpisy
Godir17 +115
Nic tak nie poprawia humoru rano jak opisy starych sfrustrowanych polek po ścianie które lajkuja młodszego o kilka lat chłopa XDD
#p0lka #logikarozowychpaskow
#p0lka #logikarozowychpaskow
źródło: a
Pobierz
goferek +127
Niech otwiera jeszcze w co drugą środę w godzinach 10-11, to na pewno będzie mieć więcej klientów, mimo branży odchodzącej do lamusa.
#krakow
#krakow
źródło: Przechwytywanie
Pobierz

Ta aplikacja łączy się z API serwisu Strava który jest platformą społecznościową dla kolarzy. Takie ulepszone Endomondo. Mój skrypt przeszukuje wszystkie przejażdżki (aktywności) użytkownika identyfikowanego poprzez access_token i wyszukuje te segmenty (odcinki tras) na których dany użytkownik znajduje się w Top10 najszybszych kolarzy.
Z chęcią wysłucham wszelkich uwag.
https://pastebin.com/d9fEuwQ5
#python #naukaprogramowania
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Tak na szybciora:
1. Gdy definiujesz nazwy funkcji to staraj się uzywać albo camela, albo underscora - nie rób tego naprzemiennie. Njalepiej funkcje undersocrem, a klasy camelem.
2. w
def callApi(resource, pathparam, queryparams={}):
nie dawaj jako domyślnego parametru słownika lub listy
2. Pętla w funkcji getathleteactivities() moze zostać zamieniona na rekurencyjna funkcje wewnętrzną z rosnącym numerem strony get_page(page=1) ...
3. Nie korzystaj z var == 0, bardziej czytelne jest not var
4. If Var is not None => if var
5. Poczytaj o filter, map. Pętla w linii 84 moze byc zamieniona na jedna linijkę
@pshemeq: z rozmachu camelCasem zacząłem pisać, a później poprawiałem na underscore'a i stąd pomieszanie stylów mi wyszło. Poprawiłem łączenie stringów i tę nic nie mówiącą zmienną
r- bazowałem na przykładzie z dokumentacji i tak bezmyślnie ją przepisałem.@mackar: Miałeś na myśli taką funkcję wewnętrzną jaką umieściłem tutaj: https://pastebin.com/L7G48t06 ?
No i jeszcze
If len(activities)) == 0
Możesz zamienić na
If not activities
Jeśli lista będzie posta to i tak warunek nie będzie spełniony:-)
upper_limitzmienia swoją wartość wraz z przebiegiem pętli. Ona tak na prawdę służy za drobną optymalizację, bo jeśli na trasie zdobyłem 3 osiągnięcia, to na maksymalnie 3 segmentach jestem w top10. Tak więc jak znajdę tyle segmentów ile osiągnięć to nie ma sensu kontynuować pętli. Aczkolwiek rzadko się tak zdarza, bo zwykle zdobyte osiągnięcia oznaczają co innego.Może źle nazwałem tę zmienną i stąd to nieporozumienie.