Wpis z mikrobloga

Boli mnie najbardziej, ze nie bylo oficjalnego konkursu na trenera, jakies tam kandydatury wplynely od menadzerow, ale nie było rozmow, przedstawienia swojej wizji, rozmowy o perspektywach i celach jakie chce osiagnac trener kandytat. #!$%@? dupa dawac tego Jureczka. A uwazam ze na pewno byloby kilku ciekawych trenerow chetnych do pracy z Lewandowskim. Brak konkursu jest bardzo nieprofesjonalne. Co najważniejsze bylaby to osoba z poza srodowiska to by moglo uspokoic tarcia w druzynie ktore niewatpliwie są. Mam nadzieje, że Brzęczek nie bedzie Nawalką vol2 i faktycznie najwazniejsza bedzie forma a nie nazwisko ( ͡º ͜ʖ͡º) #reprezentacja #pilkanozna
  • 10
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: Boniek rozmawiał z wieloma trenerami, tumanie. Wymyśliłeś sobie jakieś konkursy, podczas gdy Boniek pracował. Blisko był Katanec, ale zdecydowano, że postawią na Brzęczka. Siedzisz przy tym komputerkiem i wydaje Ci się, że decyzje na tym poziomie podejmowane są drogą losowania?
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: A Ty byłeś? Też nie byłeś, ale już coś #!$%@?, że Boniek zatrudnił kolejnego kolegę (mimo, że np. taki Nawałka to żadnym kolegą Bońka nie był, panowie przez wiele lat nie rozmawiali, bo zwyczajnie nie mieli kontaktu). Jestem przekonany, że Boniek rozpatrywał wszystkie "za i przeciw" i zdecydował się na Brzęczka. W ostatnim wywiadzie wyjaśnił np. dlaczego kadry nie obejmie Probierz, ani Prandelli.