Wpis z mikrobloga

Dzień 2 #przeszczepwlosow
Tak jak obiecałem codziennie będę wrzucał 1 rezultat przeszczepu włosów, wraz z danymi (ilość pobranych graftów, chirurg, klinika oraz cena)

1. Wiek pacjenta: 26
2. Klinika/Chirurg/Obecna cena: HLC Turkey (Ankara), Dr. Özgür Öztan, 2.7 euro za graft
3. Liczba przeszczepionych graftów: 2022, cena za zabieg po obecnej cenie w tej klinice 2.7 euro x 2022 = 5459 euro ok. 23 637 zł.
4. Metoda: FUE, dense packing

Szybkie FAQ, żeby codziennie nie pojawiały się te same pytania:
1. Czy przeszczepione włosy wypadają? Nie, nie wypadają, albowiem pochodzą z części potylicznej i bocznej głowy, tam gdzie są "zaprogramowane" do nie wypadania, przeniesienie ich w miejsca wyłysiałe powoduje zachowanie ich cudownych właściwości do końca życia.
2. Ile trwa odrost przeszczepionych włosów po zabiegu? Różnie od 6 do 12 miesięcy maksimum, czasami już w 4 miesiącu jest zadowalająco.
3. Co jeśli zrobię zakola w młodym wieku, a za kilka lat moje łysienie się posunie? Trzeba będzie robić kolejny zabieg, lekarze zalecają stosowanie finasterydu zapobiegawczo po zabiegu w ochronie nieprzeszczepionych włosów.
4. Czy mogę przewidzieć łysienie na podstawie rodziny? Teoretycznie można używać to jako wskazówki, najlepiej po starszych braciach jeżeli się ich posiada, jednak łysienie jest nieprzewidywalne jak sraczka, czasami jest bardzo powolne i trwa całe życie i łysieje się na połowie głowy, a czasami trwa 5 lat i z bujnej czupryny pozostaje Ci tylko włos łonowy na środku głowy.
5. Jestem biednym Polakiem, nie stać mnie wydać 2000-5000 euro na zabieg, co mam zrobić?Jechać na ogórki/truskawki do Niemiec na 2 miesiące.
6. Czy prawdziwy mężczyzna powinien robić takie zabiegi? Jarosław Dymek polski Strongman robił co prawda w polskiej klinice z mizernym efektem, ale i tak zachwalał pod niebiosa, że to męskie.

#zakola #wlosy
zygmnut-goscicki - Dzień 2 #przeszczepwlosow
Tak jak obiecałem codziennie będę wrzuc...

źródło: comment_GMEH0UOC0opyYiWxKroboh6MSsN1wjva.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach