Aktywne Wpisy
chuopiszcze +24
W sumie ciekawie się dziś zadziało. W kolejnym dniu niewygodnych dla europejskiego establishmentu protestów nagle pojawia się tajemniczy traktor z pro putinowskim hasłem i flagą ZSRR. Nigdzie nie widać dokładnie twarzy kierowcy, bo na każdym zdjęciu jest niewyraźna zza szyby. Sprawca niby już zarzutami, więc teoretycznie po sprawie, ale jednak niesmak dla całego protestu pozostaje i ludzie nie są już za rolnikami w tak przeważającej części jak wcześniej. Teraz rolnicy to już
karetpoker +4
#pracait #programista15k #pracait
ja akurat jestem devopsem, ale powiedzcie mi, jak AI ma zastąpić programistów xD
przecież te codebase'y to jest najczęściej #!$%@? (niekoniecznie źle napisane, tylko takie wymagania i skala), milion mikroserwisów (#!$%@?ąc jeden, możesz popsuć pięć innych), integracje z pierdyliardem różnych API zewnętrznych, do tego kafka, rabbitmq, bazy danych, redisy, #!$%@?, liquibase'y, workaroundy, skrypty, testy
i co, wpuszczę AI na githuba i on ogarnie, o #!$%@? tu właściwie chodzi i
ja akurat jestem devopsem, ale powiedzcie mi, jak AI ma zastąpić programistów xD
przecież te codebase'y to jest najczęściej #!$%@? (niekoniecznie źle napisane, tylko takie wymagania i skala), milion mikroserwisów (#!$%@?ąc jeden, możesz popsuć pięć innych), integracje z pierdyliardem różnych API zewnętrznych, do tego kafka, rabbitmq, bazy danych, redisy, #!$%@?, liquibase'y, workaroundy, skrypty, testy
i co, wpuszczę AI na githuba i on ogarnie, o #!$%@? tu właściwie chodzi i
Trwający od kilku miesięcy proces poszukiwania inwestora dla Solarisa, wszedł w nowy etap. Wczoraj firma podpisała umowę z hiszpańską grupą CAF, która pozwala na negocjowanie szczegółów transakcji. Połączenie potencjałów obu firm, to ważny krok w realizacji planu, który zakłada wypracowanie wiodącej pozycji w Europie w zakresie zrównoważonych miejskich systemów mobilności.
Czyli Solaris stanie się hiszpański. Dziwne, że nie niemiecki, jak to pojawiały się absurdalne czasem opinie na wykopie.
#transportpubliczny #komunikacjamiejska #motoryzacja #polska #solaris #autobusyboners