Aktywne Wpisy
Lewackie rozwolnienie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zdjęcie autora w komentarzu XD
#konfederacja #bekazlewactwa #polityka
Zdjęcie autora w komentarzu XD
#konfederacja #bekazlewactwa #polityka
Grooveer +34
Witam po drugim niesłusznym banie. Na wstępie pragnę podziękować Mirkom za za stałe wsparcie w czasie sztumu @RazumichinZiK @Aquamen @Denatur0v @Koniasz i wielu wielu innym. Tzw. "ruskie trolle/onuce" a tak naprawdę ludzie, którzy mają odwagę myśleć inaczej niż reszta.
W żadnym miejscu podkreślam w żadnym miejscu nie złamałem regulaminu wykopu i nie powtarzam rosyjskiej propagandy. Często wrzucam proukraińskie źródła i szanowanych polskich ekspertów, którzy starają się obiektywnie patrzeć na przebieg wojny (straty,
W żadnym miejscu podkreślam w żadnym miejscu nie złamałem regulaminu wykopu i nie powtarzam rosyjskiej propagandy. Często wrzucam proukraińskie źródła i szanowanych polskich ekspertów, którzy starają się obiektywnie patrzeć na przebieg wojny (straty,
Jest to danie bardzo proste i świetnie nadające się jako urozmaicenie grilla z rodziną i znajomymi. Tavuk sis przypomina nieco nasze szaszłyki, na jego smak wpływa jednak całkowicie inny sposób marynowania. Mięso w marynacie powinno leżeć kilka godzin, więc jeśli przygotujecie je niedługo to tavuk sis kebap możecie zjeść nawet dziś po południu / wieczorem.
Tavuk sis to odmiana sis kebabu (kebaby takie robione są na metalowych szpikulcach - sish), którego nazwę determinuje mięso z jakiego jest robiony - tavuk to kurczak. Wbrew mylnej opinii jaka panuje w Polsce kebaby z kurczaka są w Turcji bardzo popularne. Powiedziałbym nawet, że mięso kurczaka w kebabie jest przez Turków częściej wybierane niż przez Polaków, ale wynika to tylko z moich obserwacji i niestety nie mam badań na ten temat ;)
Przy przygotowaniu merytorycznym tego przepisu pomagał mi Bugrahan - kolega, który jest Turkiem. Ten sam z którym konsultowałem przepis na Adana Kebap, który publikowałem około dwóch miesięcy temu.
Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba i urozmaici waszą kuchnię. Jak co tydzień czekam na zdjęcia waszych kebabów! Afiyet olsun!
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.
Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
Jakie jest twoje ulubione mięso w kebabie?
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...