Wpis z mikrobloga

Poleci ktoś jakąś fajną grę gdzie można grać samą myszką albo padem rozwalonym w łóżku? Taka, żeby nie była jakaś mocno angażująca, tylko żeby sobie pograć na czilku, coś z dobrą fabułą. Tylko, żeby to była normalna gra AAA a nie jakiś pixelowy indie szajs. xD Najlepiej jakaś przygodówka albo rpg turowy. Gry od ttg mam ograne klasyczne rpg też xD

Aha i jak macie jakąś mega dobrą grę ale z trochę bardziej rozbudowanym sterowaniem to możecie zarzucić, jak trzeba to mam dużo przycisków na myszce i mogę jeszcze sobie zmapować przyciski z klawiatury na pada i obslugiwac go sobie drugą ręką, ale to musi być jakaś #!$%@? gra, żeby warto było tak kombinować xD
#gry
  • 11
  • Odpowiedz
@meshack: Zazwyczaj stare RTS w rzucie izometrycznym można pograć samą myszką. Co prawda lepiej i szybciej się gra używając także klawiatury, ale nie jest to wymagane.
Jest jeszcze Europa Uniwersalis, gry z serii Total War i Civilization.
  • Odpowiedz
@meshack podałem herosow bo ogólnie w 6 można sobie na luzie pykac bez kombinowania wiec na wieczorne pykanie w sam raz. Gry z seri divinity oryginal sin też sa spoko, to inna para kaloszy niz stare divine divinity. Słyszałem ze zwlaszcza 2 część jest swieta i sam bym pograł, tylko na razie jest dość droga i mam sporo innych gier w kolejce. Możesz spróbować torchlighta 2 albo sacred 3 jeśli chcesz cos
  • Odpowiedz
torchlighta 2 albo sacred 3

@Hrabia_Heheszko: właśnie nie chcę takich bezsensownych rombanek, strasznie szybko się to nudzi.

pillars of eternity

@Shengen: właśnie się zastanawiam nad tą grą. Mam tyrany i jest nawet spoko tylko odłożyłem ją na razie bo mam strasznie długie czasy ładowania na lapku a po tym wstępie z edyktem zaczyna się dużo biegania między lokacjami xD pillars jest troche starsze to może będzie z tym lepiej.
  • Odpowiedz