Aktywne Wpisy

N-Avoie +163
Jak zwykle wchodzę z rana przy kawie w gorące, żeby się porządnie wkvrwić z rana, pierwszy post to ten wyżej, 3 posty niżej ten drugi. No jaki kontrast, mimo, iż plusów ma całe szczęście więcej ten pierwszy (co jest ostatnim sygnałem, że są tu jeszcze LUDZIE i że warto się z rana wkvrwić, bo jest Ci ludzie są w stanie coś sensownego czasem napisać).
Otóż jako osoba uzależniona, od innej substancji, ale
Otóż jako osoba uzależniona, od innej substancji, ale
źródło: 1000007509
Pobierz

sonig +115
Zawsze lubiłem sobie wypić piwka w weekend, smakują mi i taki lekki rausz jest przyjemny, zwłaszcza po weekendowych górskich wyprawach czy robocie przy drewnie. I tak sobie piwkuję już kilkanaście lat, z rozsądkiem, umiarem, nigdy nie miałem przez to żadnych nieprzyjemnych sytuacji. Dla mnie totalną abstrakcją jest, że a-----l przejmuje nad kimś kontrolę, ale to pewnie zależy od indywidualnej sytuacji konkretnej osoby. W każdym razie nie lubię pijaństwa, ale też demonizowania alkoholu.

Mirki potrzebuje pomocy. Chcę zasilać arduino z instalacji samochodowej po przez przetwornicę step down LM2596S, problem w tym że po podłączeniu jej (samej) pali mi bezpiecznik 5A, zabieram ja do domu podłączam pod zasilacz komputerowy i wszystko działa jak należy. Ktoś mi podpowie jaki jest powód takiego zachowania?
źródło: comment_Yx6hugwzaiqI5AtLHVUVgnVMk1jh6F7I.jpg
PobierzNapięcie z zasilacza to 12.35V a z instalacji samochodu bez włączonego silnika 12.75V
Podpięty jestem we wtyczce diagnostycznej, ma ona osobne zasilanie przez ten 5A bezpiecznik.
Same przewody które podłączyłem pod auto są dobre, dopiera podłączając do nich przetwornice pali bezpiecznik.
Raz podłączyłem arduino bezpośrednio i niestety stabilizator napięcia tego nie wytrzymał.
Zalezy jaki prąd Ci potrzebny, ile peryferiów podłączysz do arduino itd. Pamiętaj ze nie które zestawy arduijo mają wbudowany stabilizator i mogą być zasilane z 12v, ale tez będą się grzać
A jesli uklad w domu dziala to na bank musiałes zwarcoe zrobić przypadkowo.
A nie mozesz zasilać z gniazda zapalniczki ?