Wpis z mikrobloga

ma ktoś pomysł jak ulepszyć risotto? robię ciągle takie samo i pomimo tego, że jest zajebiste, to jednak czasami się nudzi

składniki mojego risotto poza oczywistymi czyli rosołem i ryżem arborio to

indyk/kurczak
pieczarki/inne grzyby w zależności od sezonu
pietruszka
cebula
czasami czosnek
czasami wino jak mam akurat resztkę
jak chcę być fancy to szafran dorzucam

i to chyba wszystko

#gotujzwykopem #kuchnia #pytaniedoeksperta
  • 4
@niochland: Składniki oczywiste to także parmezan i masło? Jeżeli nie, to już masz odpowiedź. Jeżeli tak, to możesz wymienić parmezan na jakiś inny ser, np. cheddar (chociaż jak to zobaczy jakiś Włoch to pewnie dostanie zawału).
Po za tym podstawa, rosół. Kuchnia włoska to przede wszystkim zajebiste składniki. Więc najważniejszym, a często jedynym, krokiem ulepszenia potrawy jest ulepszenie jej składników. Jeżeli używasz gotowca - zrób sam (rosół spokojnie można mrozić), jeżeli