Aktywne Wpisy
miekki_am +293
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
PotwornyKogut +133
jestem stary... pamiętam np. że na końcu lat 80 po osiedlach jeździli tacy dziadkowie od ostrzenia noży, siekier, nożyczek itp (przynajmniej w mojej okolicy, północna Polska).
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
mieli takie specjalne rowery z zamontowaną szlifierką, napędzaną paskiem od koła.
żeby rower nie odjechał, zamiast bagażnika. miał podstawkę obracającą się na osi koła, dziadek przed uruchomieniem szlifierki podstawiał ją pod tył roweru. ostrzył pedałując w miejscu.
żeby zwabić ludzi, dziadkowie po zainstalowaniu się na podwórku
http://natemat.pl/241915,ksiadz-ze-szczecina-uwaza-ze-uprawianie-jogi-to-grzech-ciezki-dlaczego
#bekazkatoli #bekazpodludzi #wiara #katolicyzm #szczecin
Też nie do końca tak jest. Jeśli zaczynasz przedkładać wygląd swojego ciała nad stan swojej duszy, KK jak najbardziej ma zastrzeżenia do takiej postawy.
@xandra: To po prostu zasada zwykłej "duchowej" konkurencji. I joga razem z całą filozoficzną otoczką faktycznie ma wpływ na wiernych- nie da się rozwijać w dwóch przeciwnych kierunkach jednocześnie. ( ͡° ͜ʖ ͡
@xandra: I właśnie dlatego jest sprzeczna z nauką KK, bo nie jesteś w stanie oddzielić jednego od drugiego. Odsuwasz się od Boga, czyli nie spełniasz założeń własnej wiary. Czego tu nie rozumieć i czemu się dziwić? No tak jakby wegetarianin jadał raz w tygodniu mięso. To nadal jest wege
Ja byłem wczoraj na jodze w Zdroficie i nie czuję się w żaden sposób opętany, poszedłem porozciągać się po treningu i nic