Aktywne Wpisy
pepepanpatryk +20
Jak to jest, że ktoś kto nie może uzbierać 50k zł na wkład własny może się zakredytować na pół bańki na 30 lat korzystając z tego programu mieszkanie bez wkładu własnego + bk2? Przeciez to jest chore. #!$%@? człowiek odkłada pieniądze, szuka sposobu, żeby jak najmniej tracić, kształci się, żeby lepiej zarabiać, odkłada plany na budowe rodziny na czasy jak się będzie lepiej zabezpieczonym, a ktoś narobi dzieciaków, bez jakiegokolwiek przemyślenia, robi
ToJestNiepojete +33
Te młode julki aka alternatywki to za grosz kultury nie mają. Byłem dzisiaj zatankować, mówię "dzień dobry", coś tam odburknęła. Mówię, że za paliwo chcę zapłacić - słyszę jakieś bliżej nieokreślone dźwięki (?) z jej strony. Akurat kartę wyciągnąłem, nawet kwoty na głos nie powiedziała, tylko podsuwa mi terminal. Wydrukowała paragon, wziąłem, mówię "dziękuję, do widzenia" - zero odpowiedzi, ani "do widzenia" ani "#!$%@?", od razu wróciła do telefoniku. W dodatku cały
Witam Mirki
Mam nietypowy problem. Jakiś czas temu miałem kolizję drogową. Motocykl (ja) vs samochód. Akcja się działa na skrzyżowaniu. Ja byłem już na pasie do skrętu w lewo (pas dopiero się zaczynał) i nagle kierowca samochodu postanowił też na ten pas wjechać. Finalnie zepchnął mnie na krawężnik. Sytuacja niby oczywista, ślady otarcia na samochodzie na przednim błotniku. Po przyjeździe policji kierowca samochodu przyjął wersję, że on cały czas był na swoim pasie, a to ja wpadłem i odbiłem się od niego i wpadłem na krawężnik. Policja nie była w stanie orzec winy i sprawa trafia do sądu. Kierowca jechał z córką, która jest teraz jego świadkiem i potwierdza jego wersje. Pytanie do mirków:
czy w tej sprawie jestem w stanie cokolwiek ugrać? Mam zdjęcia z miejsca wypadku, mogę porobić jakieś szkice itd, pytanie czy ma to jakikolwiek sens.
Pozdrawiam
#prawo #motocykle
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
Weź jakiegoś adwokata, który prxycisnie corke aż się spoci i zacznie się plątać w zeznaniach.
Komentarz usunięty przez autora
Podobnie samo zeznania drugiego policjanta można co do zasady wywalić do kosza, bo jeśli prawda nie jest ich stronie, kłamie zawsze zgodnie z linią kolegi. Swoją drogą, to niesamowite, że nie wylatują za to z
Nie ma szans na monitoring. Kierowca typowy cwaniak, od zdarzenia minęło sporo czasu, więc na spokojnie sobie przygotują spójną wersje wydarzeń.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: kwasnydeszcz}
1 więc uważa, pani że ten kolor był czerwony,
2 więc uważa pani że kierowca miał karmazynowa marynarkę
3 sugeruje pani że na samochodzie taty jest odprysk lakieru o kolorze buraczkowym
Do tego klamce łatwo wykryć, zapytaj się jej jaka była pogoda, czy było ciepło , jaki
Do tego dobrym sposobem jest jakby wytracanie świadka z ustalonego planu zadając takie pytania jakby z dupy lub w skali rozprawy małe znaczące a potem spytania