Wpis z mikrobloga

@somsiad: W zeszlym roku zrobilem kilka sloikow kiszonych z chili. Z tym, że chili ookroilem w krążki. Wydaje mi się, że twoje małosolne nie będą ostre, bo skórka papryczek dość skutecznie zablokuje ruch wody, a co za tym idzie wypłukanie z nich kapsaicyny.

Tak czy owak szanuję i życzę smacznego.
  • Odpowiedz
@StaryWedrowiec: Jest dokładnie tak jak mówisz. Ja już dwa razy robiłem kiszone z Habanero i kapsaicyna do ogórków przechodzi dopiero jak już papryczki są tak ukiszone, że robi się z nich flak. W tym roku spróbuję dodać pokrojone i przewiduje, że już małosolne będą miały kopa xD
  • Odpowiedz
@somsiad: U Ciebie widać odkrojoną "dupkę" papryczek więc będą ostre bo kapsaicyna przechodzi. Ja nie odkrajałem dupek, wrzucałem papryczki całe.
  • Odpowiedz