Aktywne Wpisy
srgs +234
marza jest marza bo wiadomka ze mieszkanie jest jak capucina
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Mariaci +57
Czy ja dobrze rozumiem,że babka, która
-chodziła do szkoły w Kalinowce w Rosji,
-posiada podejrzanych znajomych
-jest zakochana w anatomii skóry specjalizuje się w upiększaniu brwi
jest asystentką polskiego premiera!?
-chodziła do szkoły w Kalinowce w Rosji,
-posiada podejrzanych znajomych
-jest zakochana w anatomii skóry specjalizuje się w upiększaniu brwi
jest asystentką polskiego premiera!?
Mam 26 lat, jak byłem licbusem to był ze mnie straszny olewacz.
Podobno czego Janek się nie nauczy tego Jan nie będzie umiał, ale nie ze mną te numery.
Mam zamiar przerobić cały licealny materiał z #biologia #chemia i #fizyka i podejść do #matura2019
Po co? A po to by być bardziej kompletnym człowiekiem, by mieć jakiekolwiek pojęcie o chemii i biologii (o fizyce trochę wiem, bo spędziłem 4 semestry na automatyce i robotyce na wydziale elektrycznym gdańskiej polibudy)
Co na chwilę obecną wiem o biologii i chemii? Tyle co nic, naprawdę olewałem całe liceum te przedmioty, a teraz zamierzam do maja zmęczyć całe podręczniki i repetytoria z 3 przedmiotów.
Trzymajcie kciuki za to bym wytrwał w tym, postanowieniu.
@Piono92: myślę, że jak postaram się solidnie przygotować do matur, to będę po takim przygotowaniu się miał jakąś bazową wiedzę z której będę mógł iść w stronę książek popularnonaukowych, a przy okazji zrobię sobie z nich maturę, bo czemu nie, bo co to mnie kosztuje? Bo to pomoże się zorganizować tak by na dany czas przerobić daną ilość materiału.
Komentarz usunięty przez autora
No wiem tyle:
1. Fizyka bez całek i pochodnych to chyba jakaś wersja dla humanistów.
2. Gdybym nie miał podstaw z liceum to na studiach chyba bym się zabił, a nie ogarnął jako jeden z 30
Jeśli chcesz się nauczyć biologii to proponowałbym ci biologię Campbella, dużo ludzi przygotowujących się do matury z niej korzysta, ale materiału jest tam aż nadmiar.