Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, tone w długach. Sam nie wiem po co to pisze, przez ojca #!$%@? sie na długi rzedu 20k. Na początku splacalem to sumiennie, jednak straciłem pracę i od marca jestem na bezrobociu. Co miesiac przedłużam termin pozyczki za 150zl... To mnie wykonczy, mam juz dosyc. Mam dopiero 22 lata, a przez to wszystko juz nie chce mi sie zyc. Nawet do gowno roboty nie moge sie dostac, rata miesieczna do 650 z hakiem przez 3 lata. Nie wiem mirki, ale powoli zaczynam rozwazac najgorsze. Wiem, ze 20k to dla was smiech, ale mnie to przerasta. Sam chciałem pomoc wyjsc ojcu z dlugow (80 tysięcy ponad) w rezultacie czego sam sie pogrzebalem, a ojciec gdzieś wyjechal i ani widu ani slychu o nim. Eh mirki moze wy byscie pomogli, zatrudnię sie za kazde pieniadze. Potrzebuje ich jak tlenu. Pragnę zyc jak kazdy z nas, ale jak zaraz czegoś nie wykombinuje to z duzym prawdopodobienstwem skoncze wiszac na sznurze. :(
#feels #anonimowemirkowyznania

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
  • 14
OP: @zloczisiewszedzie
@dmde
@sylwke3100
@88roman

Polska B, podlasie. Jestem tym juz zmęczony. Na ulotkach zarobie, szkoda tylko ze odkad ojca nie ma zmuszony jestem utrzymywac sam siebie i swoja siostre i juz nie ogarniam. Wstydze sie nick podawać, bo juz tu siedze spory kawał czasu i po ludzku glupio mi po prostu. Myślałem, czy by nie wykupic jakiegoś ubezpieczenia na zycie i z soba skończyć. Temat pozyczek zostal by splacony, a
@AnonimoweMirkoWyznania: Dług spłać pracując za granicą a dług ojca olej - skoro on jest DEBILEM, to czemu ty masz płacić za jego błędy?! Jak weźmie następną pożyczkę to też będziesz mu ją spłacał? Z resztą ludzie mają większe problemy. Dług 20 tys to gówno a nie problem, więc się na sobą nie użalaj. A Twój stary jak ma obie ręce zdrowe, to niech zakasa rękawy i dług spłaci a nie zrzuca
@AnonimoweMirkoWyznania: 650 miesięcznie to nie majątek, przestań dramatyzować bo to śmiechu warte. Jak w tej swojej Polsce B nie możesz znaleźć pracy do przyjedź do Wawy - minimalną znajdziesz od razu, a w dyskontach uop z jeszcze większą pensją wyłapiesz.
@AnonimoweMirkoWyznania: nie wiem czy ubezpieczenie obejmuje samobója, no ale ja nie o tym chciałem.
Odpal wujaszka google, wpisuj praca holandia odwiedz strony wiatrak i niedziela, jak sie sprezysz to w sobote bedziesz busem smigał do NL. za 2 tyg masz pierwsze euro na koncie. U niemiaszków też pracy jest więcej jak chętnych. Jak nie ćpasz, nie chlasz zawodowo i w miare umiesz liczyc to wyjdzesz na prostą. Jak siostra ma 18
Boze, 650 zł miesięcznie i chce się zabić. W biedronce czy lidlu na kasie dostaniesz 2500 miesięcznie w tej Twojej Polsce B. Tylko leniwy jesteś i nie chce Ci się pracować.
@AnonimoweMirkoWyznania: Mam wrażenie, że dajesz te pieniądze windykatorowi a nie komornikowi. Bo komornik gwarantuje ci, że po taką kasę nie przyjechałby :).

Inna sprawa, że właśnie takie przedłużenie to najgorsza możliwa rzecz. Bierzesz na te wpłaty jakieś pokwitowania, płacisz przelewem czy ręcznie?

Generalnie tak jak ci mówią inni 20 tys zł to nie jest taki straszny dług. To jest ledwie 3 - 5 lat większego zaciskania pasa i to wszystko. Poszukaj