Wpis z mikrobloga

Dostał ktoś bana na facebooku? W sumie pisałem z kumplem na messengerze, wysłałem mu zdjęcie jakiejś laski i za chwile ban. Nic publicznie nie pisałem, tylko w prywatnej wiadomości. Konto niby zostało dezaktywowane i poprosili o weryfikacje tożsamości poprzez wysłanie skanu jakiegoś dokumentu. Miał ktoś z tym do czynienia? Odbanowali? Jak długo trwała taka procedura?
#facebook #ban
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@manio1142 kiedyś miałem kilka banów po 30dni, ale to widoczne jest po zalogowaniu na pc, wyskakuje Ci takie okienko z informacją, że coś tam usunęli czy coś tam napisałeś i ile dni bana masz
  • Odpowiedz
A jak przejde do help Center to...

Dlaczego moje konto zostało zablokowane?

Twoje konto zostało zablokowane, ponieważ stwierdziliśmy, że nie masz uprawnień do korzystania z serwisu >Facebook. Więcej informacji o naszych zasadach zawiera Regulamin Facebooka. Jeśli uważasz, że Twoje konto >zostało wyłączone przez pomyłkę, skontaktuj się z nami.
  • Odpowiedz
@manio1142:
Witam, mam pytanie, konto zostało odblokowane ??? Moje konto niestety też zablokowane, a nie mam pojęcia dlaczego :( pisałam odwołania , ale na żadne nie odpowiedziano... Mam nadzieje ze to nie na zawsze, bo mam tam strony
  • Odpowiedz
Ja mam tak samo. Już kiedyś miałem tam konto, ale permamentnie skasowałem. Teraz sobie znowu założyłem, normalnie wgrałem moje prawdziwe zdjęcia, wpisałem prawdziwe dane itd. Pisałem na messengerze tylko z jedną osobą. Po godzinie nagle mnie wylogowało i pisało, że moje konto musi zostać zweryfikowane, że wykryto "nietypową aktywność" itd. No to poprosili mnie o wysłanie swojego zdjęcia profilowego (znowu??), więc im wysłałem. Po dwóch dniach, dzisiaj dostaję informację po zalogowaniu "Twoje
  • Odpowiedz
Napisałem im taką oto wiadomość: Witam! Proszę powiedzieć, JAKIE zasady konkretnie naruszyłem? Który punkt regulaminu??? Pisałem sobie z koleżanką prywatne wiadomości, co tam było niezgodnego z regulaminem i waszymi zasadami???? Takimi działaniami tylko tracicie użytkowników i tym samym zmniejszacie obroty w serwisie, a co za tym idzie - spadają akcje firmy.
  • Odpowiedz
@manio1142: dajcie sobie spokój z tym facebookiem. Ja założyłem tam konto, ze trzy razy się zalogowałem aby obejrzeć jakieś strony na facebooku. Nie wysłałem ani jednej wiadomości, otrzymałem dwa "zaproszenia" od kogoś z Hiszpanii, które zignorowałem. Po miesiącu znowu próbuję się zalogować a tu zonk: "Twoje konto zostało zablokowane
For more information, or if you think your account was disabled by mistake, please visit the Help Center." Tylko dla formalności
  • Odpowiedz
@trancefan1986: dajcie sobie spokój z tym facebookiem. Ja założyłem tam konto, ze trzy razy się zalogowałem aby obejrzeć jakieś strony na facebooku. Nie wysłałem ani jednej wiadomości, otrzymałem dwa "zaproszenia" od kogoś z Hiszpanii, które zignorowałem. Po miesiącu znowu próbuję się zalogować a tu zonk: "Twoje konto zostało zablokowane
For more information, or if you think your account was disabled by mistake, please visit the Help Center." Tylko dla formalności
  • Odpowiedz