Aktywne Wpisy
wykop +57
📣 Widok multimedialny powraca! 📣
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
Villeman +469
Boże Przenajświętszy, wygląda jakby pitbule i amstafy były sprzedawane w zestawach razem z tą patolą xD Jeden i ten sam schemat podludzi.
"Czterech mężczyzn weszło dziś na szlak z Kuźnic na Kalatówki z amstafem.
Mężczyźni nic nie robili sobie z przepisów obowiązujących w Tatrzańskim Parku Narodowym. Nie dość, że weszli z psem, to jeszcze spuścili go ze smyczy. Podeszli pod budkę, w której sprzedaje się bilety, jest ona umieszczona w połowie szlaku na Kalatówki
"Czterech mężczyzn weszło dziś na szlak z Kuźnic na Kalatówki z amstafem.
Mężczyźni nic nie robili sobie z przepisów obowiązujących w Tatrzańskim Parku Narodowym. Nie dość, że weszli z psem, to jeszcze spuścili go ze smyczy. Podeszli pod budkę, w której sprzedaje się bilety, jest ona umieszczona w połowie szlaku na Kalatówki
Skrót dla leniwych:
Wczoraj po powrocie do domu od razu udałem się na oględziny miejsca, gdzie stał samochód. Wcześniej zdobyłem numer do firmy ochroniarskiej, która archiwizuje materiał (tylko 7 dni). Gdy stanąłem na miejscu gdzie był samochód zobaczyłem, że patrzy na mnie czujne oko kamery. Szybki telefon do security, Pani w słuchawce potwierdziła że widzi mnie wyraźnie w kamerze live. Super, 1:0 dla mnie.
Postanowiłem przejść się po osiedlu, w razie jakby jedna kamera nie wystarczyła policji. Zauważyłem, że nasz wandal-kaleka zrobił również swoje znaczki na dwóch ścianach na osiedlu, na elewacji sklepu osiedlowego. Jedno jest pod czujnym okiem kamer osiedlowych, drugie możliwe że będzie widoczne w kamerze inpostu.
Gdy wracałem na miejsce gdzie stał samochód, pewien miły starszy Pan poinformował mnie, że: takie same znaki co mam na masce są w przejściu podziemnym! Dawaj, telefon w łapę, idę!
Na miejscu okazało się, że znajduje się tam 6!! kamer, po jednej na wejście i wyjście, oraz 4 w środku, na każdą ze ścian. W środku dwie ściany były pomazane zielonym sprayem i charakterystycznym znaczkiem.
Natychmiast zadzwoniłem na policję powiadomić o swoich odkryciach, ale Pan z komisariatu powiadomił mnie, że zawiadomienie muszą zgłosić:
1. Spółdzielnia Mieszkaniowa Młyniec
2. Miasto Gdańsk
3. Ja.
Swoje zgłoszenie zrobiłem rano, więc dziś po 8 mam zadzwonić, powiadomić osobę prowadzącą sprawę o odkryciach.
Zamierzam również powiadomić Ratusz miasta oraz spółdzielnię. Moja maska to nic, ale może w parę osób poszkodowanych uda się coś wskórać. Maska od samochodu od razu została wyczyszczona przez lakiernika na Mickiewicza, łączny koszt: 100zł. Nie ma śladu. Nie chodzi o pieniądze, tylko o fakt, że tak kur... nie może być.
Jako że sprawa wiele osób zainteresowała, z heheszek może zmienić się w kolejne CSI Wykop.
W załączniku pokazuję Wam wstępną trasę naszego/mojego wandala-kaleke, w komentarzu (bo nie będę tego propagował) wstawiam zdjęcia wandalizmu. Nie ująłem już samochodu, który jest pod tym linkiem. Zielona strzałka: kamera, czerwone to szacowana trasa, kółka to miejsca wandalizmu.
Za chwilę jak się nauczę, zawołam plusujących i krzyczących, jeśli ktoś będzie czuł się niepotrzebnie zawołany to przepraszam.
Jeśli ktoś z Was widział gdzieś takie znaki - proszę o informację. Zbiorę wszystko w jedna kupę.
#gdansk #afera #csiwykop #wandalkaleka
Dodatek wspierany przez Cebula.Online
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen
https://pl.wikipedia.org/wiki/Thelema
@nastepnastacja @Przystanek @Grzybek90