Wpis z mikrobloga

Dobra, bo co wy tutaj piszecie to już mnie głowa boli xD Pora coś tu sensownego napisać.
To już ludzie pod postem OMZRiK bardziej konstruktywniej skomentowali całe zamieszanie wykopka z rafonixem
Po pierwsze @Kuracyja to idiota, nie wiem na co liczył na rozmowe przy kawie i troche atencji? To dostał prosto atencje w pysk od rafonixa i teraz od swoich gównobraci z tagu.
A teraz troche na moje przemyślenia dot. sprawy typ dostaje w łeb za stalking.
Po pierwsze, to nie był stalking bo jak sam oskarżony stwierdził (tak bo to rafonix będzie oskarżony w tej sprawie medialnej) "każdy już wie gdzie ja mieszkam". Więc mamy tutaj jedynie pobicie, bez żadnej obrony. Rafonix powinien iść jak dobry obywatel na policje i zgłosić zawiadomienie że jest nękany przez tego groźnego internautę, a nie walić mu latare w łeb. Rafonix nic nie ma na swoją obronę a jak zacznie się sprawa nagłaśniać i organizacja taka jak, OMZRiK składa już pozew to będzie to sprawa medialna. Co to oznacza? Rozprawa pewnie się rozpocznie za jakieś pół roku. Albo wstępne przesłuchania ze strony poszkodowanego i oskarżonego a także ludzi którzy złożyli pozew. Policja zacznie wszystkich przesłuchiwać a następnie pierwsze terminy na rozprawę. Rafonix ma odrazu #!$%@? z góry nie ważne co to by było, sprawa medialna jest z góry wygrana i żaden adwokat go nie uratuje nawet za 100 tysięcy. Dlaczego? Sędzia będzie pod presją mediów i będzie musiał wydać jakiś sensowny wyrok inaczej sam będzie miał #!$%@? a dodajmy do tego dowody w postacie filmów jak oskrażony, sam przyznaje że wszyscy znają jego adres ( z tego można wywnioskować że jest osobą publiczną i to nic takiego ) i ma #!$%@?, poprostu wali w pysk pokrzywdzonego pod wpływem gniewu na hejterów.
Co do użytkownika @Kuracyja, #!$%@?łeś juz i tak. Wszyscy się z ciebie będą śmiali bo wyszedłeś na idiote. Fakt ale jak OMZRiK będzie się z tobą kontaktować to nie podawaj rękę Krasuckiemu. Poprostu słuchaj się ich a wyjdziesz jeszcze z twarzą, udowodnisz przed ławą swoje i wygrasz sprawe bez żadnego wysiłku.
#patostreamy #rafonix
  • 19
@ninreth: Wszystko fajnie, ale nasz wykopowy kolega również nie jest bez winy, prawda? To nie działa tylko w jedną strone. Powoływanie się na OMZRiK to w ogóle wyższa szkoła czegokolwiek
@flajn: no i co sie udzielasz jak jesteś zielony w temacie? Za to co on #!$%@?ł może dostać troche zarzutów. Znęcanie się psychiczne i fizyczne, naruszenie nietykalności i publikacja filmow podchodzi pod wiele paragrafów no ale on mu tylko liscia zaje bal :-DDD
@ninreth: @SpeedTemplar: @hihi_jery: @Haczyk1337: no ja wszystko rozumiem, ale czy Wy serio myślicie że prokuratura rozpocznie postępowanie, bo ziomek który stalkował ( no bo co robił ) DOSTAŁ LIŚCIA? Podchodzi pod wiele paragrafów, a miałeś juz takim czymś osobiście do czynienia? No właśnie, nikt z Was nie miał i nie wie jak to wygląda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Haczyk1337: Po pierwsze, to i tak rozejdzie sie po kościach bo @Kuracyja z tego co wiem, nie ma zamiaru nigdzie tego zgłaszać. Więc jedynie media dla nagłośnienia sprawy będą o tym pisać i pewnie go namawiać żeby zlikwidować rafonixa z Internetu. Ale to nie jest raczej tak "poważny" temat jak dobrze znany w Internecie edofil bez p i afera na jego temat. Minie z pół roku aż odbędzie się sprawa i
@QuanElo: Z każdą sprawą medialną tak jest, zaczyna się dopiero jakoś 6-8 miesięcy po nagłośnieniu. Sędzia nie bierze tego pod uwagę że już jest cicho xD A presja mediów jest taka ponieważ mogą napisać kolejny artykuł jak potoczyła się sprawa, upublikowanie wyroku jest całkowicie legalne i media mają prawo do tego zrobić i opisać wszystkie zachowania sędzi na rozprawie, jedynie nie mogą pisać o zeznaniach jak dobrze pamiętam. A co do