Wpis z mikrobloga

Jestem prostym człowiekiem. Moim marzeniem/celem jest mieć mieszkanie i samochód z salonu na własność, bez kredytów itp. Wiem, że nie jestem najinteligentniejszym człowiekiem na ziemi. Nie mam potrzeby być wyjątkowym czy ponadprzeciętnym. Już nie zmienię tego świata. Coś przegrałem już dawno. Ale staram się żyć normalnie. Mam w dupie wszelkie wojenki pomiędzy ludźmi. To nie ma sensu. JA chce przyjść do pracy, zrobić swoje, nauczyć się czegoś nowego i wyjść. Kropka. Pracę wykonać jak najlepiej.
#pracbaza #przemyslenia
  • 8
  • Odpowiedz
@GG99 to jesteś miej ambitny niż ja, bo chce mieć własne mieszkanie, rodzinę i prace która utrzyma rodzinę i mieszkanie a może nawet pozwoli na małe wakacje za granicą co kilka lat
  • Odpowiedz
@Ever_Ns: Dziękuję.
@Umieracz: Tu nie chodzi o ambicję. Nie wierzę w tę nowo mowę, że "możesz wszystko" bo nie możemy. Ja wiem co obecnie potrafię. To co napisałem jest moim minimum. Jeśli będzie coś więcej, będę się cieszyć. Ale jak napisałem, nie możemy wszystkiego. @kasoimi: @Haraj:
  • Odpowiedz
@GG99: dobrze prawisz. Ja też mam swoje proste cele, bez jakichś górnolotnych marzeń. Na razie egoistyczne. Odrestaurować samochód marzenie, który już kupiłem. Zbudować chatę. Potem wychować syna na porządnego, uczciwego człowieka, który będzie umiał kwestionować rzeczywistość.
  • Odpowiedz