Aktywne Wpisy
greenbong +163
Nie rozumiem jak można chcieć mieć dzieci. Jestem u siostry trzeci dzień, dwójka dzieci 2 i 5 lat i to jakiś koszmar xds
Ciągle trzeba się tym zajmować, bez przerwy potrzebuje uwagi. Siorka i szwagier od 4 lat to wrak człowiekow. Ciągle niewyspani, ciągle rozdrażnieni, dla nich błogosławieństwem jest jak przyjadę na 3 dni, bo dzieci mnie lubią i mają w końcu chwilę spokoju xd.
Ta relacja z tymi dziećmi, pomimo że
Ciągle trzeba się tym zajmować, bez przerwy potrzebuje uwagi. Siorka i szwagier od 4 lat to wrak człowiekow. Ciągle niewyspani, ciągle rozdrażnieni, dla nich błogosławieństwem jest jak przyjadę na 3 dni, bo dzieci mnie lubią i mają w końcu chwilę spokoju xd.
Ta relacja z tymi dziećmi, pomimo że
alberto81 +1286
To chyba teoretycznie uniemożliwia poruszanie się pojazdem. Nie mogę się dodzwonić do tej ich pocztowej ubezpieczalni, więc tu zapytam.
Może mnie ktoś choć trochę pokierować w jaką stronę iść by uzyskać samochód zastępczy, albo ogólnie jakaś ocenę szkód, czy ich naprawę na ich rachunek. Samochód ma swoje lata, ale chyba mogę żądać naprawy w ASO bo części oryginalne, tyle że niemłode.
Będę wdzięczny za pomoc, bo pierwsza stłuczka, mam oświadczenie, zdjęcia, świadków. Jak sprawdzałem w internecie to wszystko czego potrzeba. Ewidentnie jego wina, otworzył drzwi tuż przede mną, jechałem z 15-20km/h ale i tak nie zdążyłem wyhamować. Uliczka była wąską więc nawet nie było gdzie uciekać (stał na zakazie parkowania).
Wołam #oc #ubezpieczenia #motoryzacja #wypadek #stluczka #pytaniedoeksperta #pytanie
Co za samochod? jakie szkody ? Moze Ci sie nie oplacac do aso oddawac
Obtarcia na całym boku od przodu do połowy drzwi, głębsze wgniecenie pionowo na drzwiach pasażera, wgniecenie na masce i zderzaku, zderzak się trochę odczepił od samochodu z brzegu, rozbita lampa, zarysowane lusterko.
Czesc towarzystw oferuje kase za to, ze auta nie wezmiesz. A wypozyczalnie czesto probuja sie tez dogadac na boku
Kilka ważnych spraw - jaki jest status ustalenia sprawcy?
Zrobiła to policja? Czy masz tylko oświadczenie?
Czy nic nie masz?
Bo oczywiście możesz oddać samochód do ASO, wynająć samochód zastępczy, ale pytanie czy sytuacja nie jest taka, że ubezpieczyciel jeszcze się skutecznie wymiga od odpowiedzialności nie uznając tej winy.
Jeśli chodzi o naprawy w ASO, to pytanie ile wart jest samochód, a ile naprawa?
Chodzi o to, że odszkodowanie przysługuje
Widzę że mając OC w PZU mogę za ich pośrednictwem zgłaszać szkodę. Chyba z tego skorzystam bo TUW Pocztowe to jakaś tragedia pod względem kontaktu