Wpis z mikrobloga

Odwiedziłem wczoraj tą strzelnicę nowo otwartą z programu "strzelnica w każdym powiecie.

Rozgarniecie ludzi w urzędach mnie poraża. Pojechałem do Urzędu Powiatu w Jarosławiu z pytaniem o jakieś namiary do osób zajmujących się tą strzelnicą. Po kilku telefonach stwierdzili, że nic na ten temat nie wiedzą (niektórzy nawet nie wiedzieli o strzelnicy) i skierowali mnie do Urzędu Gminy w Pawłosiowie. Spotkałem miłego pana, który się w temacie nie orientował ale poszedł popytać innych osób. Po kilku minutach dowiedziałem się, że obiekt został oddany starostwu w Jarosławiu... no to szybkie odwiedziny na obiekcie aby zobaczyć i powrót do Jarosławia.
Obiekt tak jak było widać na filmie wygląda biednie. Owszem... fajnie bo tory zrobione na 350 m i potężna góra ziemi jako kulochwyt, lekkie ogrodzenie z zamkami i tyle. W starostwie dowiedziałem się, że zostało to oddane w ręce MON-u i zajmuje się tym ZS "Strzelec" z Rzeszowa. Dostałem dwa nr telefonu. Pierwszy okazał się pomyłką a w drugim miły gościu powiedział, że terminy pozajmowane przez WOT i będą terminy, że będzie można tam przyjechać i sobie postrzelać. Wstępnie mam podany 16-17 czerwca... wtedy będę wiedział coś niecoś więcej jak to funkcjonuje :)

#strzelnica #bron #strzelectwo
  • 41
  • Odpowiedz
@Zgubilem_Login: To akurat prawda. Ale zauważ że jest to chyba jedyny post który cokolwiek wnosi i opowiada, a nie tylko pytania o wojska obrony terytorialnej które w 5 sekund znajdziesz w google.
  • Odpowiedz
@spiritus: To wstąp do WOT, sam widzisz że dużo strzelają. Choć jestem przeciwnikiem WOT ale jak już WOT istnieje to niech budują strzelnice tam gdzie są jego jednostki. Korzyść podwójna, po pierwsze nie będą zajmować strzelnicy regularnej armii, a po drugie zwiększy to minimalnie szanse na przeżycie tych żołnierzy.
  • Odpowiedz