Wpis z mikrobloga

Macie jakieś pomysły co do tego jakie kupić buty na rower ? Jeżdżę rekreacyjne trasy 50-80 km i dla tego nie kupuję butów do platform SPD ale mam problem z normalnymi butami gdyż strasznie szybko niszczy mi się podeszwa buta. Jest tak jakby przecinana albo wygryzana przez pedał.
#rower
  • 8
  • Odpowiedz
@polac i na 65 kilometrowe trasy SPDsą spoko. Możesz przymierzyć "spd trekkingowe", wyglądają jak buty turystyczne, da radę w nich łazić, a i się wepniesz ;)
  • Odpowiedz
@Oude_Geuze: @polac: no ja właśnie mam ten sam problem... Śmigam do pracy codziennie w sumie ~20km, a w weekendy w lato robię sporo tras do 100km. Chyba kupię sobie po prostu wiązane Shimano, bo jak zejdę z roweru to jest sporo chodzenia i pedały hybrydowe, bo w tych które kupiłem razem z rowerem już bloki zaczęła rdza wpieprzać xD
  • Odpowiedz
@Piotr--K: ja się nie boję SPD, ale jeżdżę też rowerem po bułki do sklepu albo spotkać się ze znajomymi czy na kawę do centrum i potrzebuję czasami pojechać w "normalnych" butach. Zastanawiam się nad Shimano M647 DX, turystycznych SPD, a od biedy można ich używać z "cywilnymi" butami.
  • Odpowiedz