Wpis z mikrobloga

@krzychu_kadetem_tera:
Pacifika jest super na początku, bo na upartego zagrasz na tym od bluesa po metal i będzie to znośnie brzmiało. Jest to więc dobry instrument, żeby sprawdzić co Cię najbardziej jara, zacząć wyrabiać swój styl i potem przesiąść się na coś bardziej konkretnego.
@krzychu_kadetem_tera: Ciężko powiedzieć, bo nigdy nie widziałem na żywo, ale w internecie ma całkiem znośne opinie. Ja jestem fanboyem Stratocasterów, więc może moja opinia pewnie nie jest zbyt obiektywna, jednak nadal pozostałbym przy Pacifice. Zaczynałem się uczyć w tym samym czasie co mój brat. Ja kupiłem Pacificę, on Epiphone'a Les Paula. Po kilku latach stwierdził, że na mojej Pacifice przyjemniej się gra ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@krzychu_kadetem_tera a na jakim jesteś poziomie? Posiadasz już instrument dla początkujących i nie wiem, czy lepszą decyzją nie byłoby kupienie czegoś porządniejszego, jeśli jako tako umiesz i lubisz grać(między tym co masz i Pacifcą lub Kataną nie będzie wielkiej różnicy). Polecam pooglądać filmy na kanale ksantyp77 na temat dobrych gitar w poszczególnych przedziałach cenowych i może coś cię zainteresuje.