Aktywne Wpisy
ElectroNICK +397
Dlaczego młodzi nie chcą mieć dzieci? Dam wam przykład co ten kraj robi ze mną czyli rodzicem.
Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak
Mam dziecko w wieku przedszkolnym i właśnie słyszę że chcą zamknąć grupę mojego dziecka bo nie ma nauczyciela ¯\(ツ)/¯
I co ja mam wtedy zrobić? Nie mam komu młodego podrzucić oboje pracujemy a i tak nie jest różowo finansowo.
Jak żona się zwolni to już zostaje tylko i wyłącznie EMIGRACJA.
Druga sprawa to dostęp do lekarza, jak

Lolenson1888 +196

#uk #royalwedding
Niby tak. Ale też jest symbolicznym punktem wokół którego jednoczy się społeczeństwo.
Lepsze to niż jednoczenie się wokół zaborów, żołnierzy wyklętych czy kultu JPII.
Oczywiście że nie istnieją wyłącznie takie alternatywy, ale jednoczenie się wokół wartości liberalnej demokracji czy tolerancyjnej wolnosci jest trudniejsze, bo trochę abstrakcyjne, ludzie potrzebują namacalnych symboli.
co czasem mogło się nie podobać innym mającym chętkę na przewodzenie, więc pojawiały się królobójstwa, spiski, zrzucanie z tronu
potem gdy gdy taki dominujący barczysty osobnik osłabł naturalnie z wiekiem, a zasmakował profitów z bycia przywódcą, zamarzyło mu się aby to jego dziecko rządziło jaskinią, stąd się wymyślono koncept "dziedziczenia", przejęcia maczugi, potem
Jeśli to prawda, to rodzina królewska jest wręcz na +
@arsaya: No tak, tylko nasz system polityczny jest najlepszejsi, a kto sie na naszej Konstytucji III RP nie wzoruje to zascianek i obrzydliwosc.
Bo napewno nie ze wzgledow praktycznych - historia pokazuje ze angielska monarchia sie zwykle sprawowala lepiej niz polska demokracja.