Wpis z mikrobloga

@paczex
@maniok
@lifapek
@Pableusz
@Raissimmi Z przepisem ciężko bo na oko wszystko robione ale tak mniej więcej:
Kurczak
Pierś pokrojoną w plastry ok 1cm grubości zamarynować w soli, pieprzu i cayenne (z gotowych mieszanek polecam kotanyi do steków). Potem usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym (szybko, na dużym ogniu)
Sos pieczarkowy:
200g pieczarek
Łyżka masła klarowanego
Łyżka mascarpone
100ml śmietanki 36%
Sól, pieprz, ocet balsamiczny
Pieczarki w plasterkach usmażyć na maśle, dodać mascarpone
@wollu ten się robił szybciej niż kurczak z ryżem bo nie było trzeba czekać aż ryż się ugotuje ^^ nie wiem czemu to co gotuje wygląda na skomplikowane bo serio nie czuję, żeby zabierało mi to jakoś wyjątkowo dużo czasu.