Wpis z mikrobloga

No a jak ma je niby zdobyć jak nie wychodzę z piwnicy?

@Jestem_spokojny: wychodzić z piwnicy.

mam zacząć rozmawiać z jakąś losową osobą?

nie wiem na jakim etapie przegrywu jesteś, dla niektórych zagadanie do babki w sklepie to byłby progress. Możesz gadać w pracy, w szkole, na ulicy, poznać znajomych i z nimi w knajpie albo nad rzeką albo w parku na rolkach albo na rowerze albo byle gdzie
  • Odpowiedz
@MieszkoPierszy: Czyli zwykłe zakupy "dzień dobry" i "do widzenia" mają mi zwiększyć socjal skilla?
Jak niby mam zagadywać do losowo poznanych osób? Jak bym tak zrobił to pewnie wzięliby mnie za jakiegoś nienormalnego natręta.
  • Odpowiedz
Mylisz przyczynę ze skutkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Blaskun: to jest pętla ze sprzężeniem zwrotnym a nie przyczynowość

Czyli zwykłe zakupy "dzień dobry" i "do widzenia" mają mi zwiększyć socjal skilla?

@Jestem_spokojny: nie, ja pytałem tylko czy chodzisz do sklepu i robisz zakupy
  • Odpowiedz
@MieszkoPierszy:
Ostatnio nie miałem problemu z zakupami. Co prawda trochę stresu jest, ale chyba tego po mnie nie widać.
Kilka msc temu jeszcze trzęsły mi się ręce, ale teraz jest już lepiej.

Zresztą chyba bardziej stresuję się tym, że nie poradzę sobie np. przy płaceniu kartą, niż samą wymianą słów z kasjerką.
  • Odpowiedz
@Jestem_spokojny: no to ten punkt jest nie dla ciebie tylko dla tych co nie potrafią zrobić zakupów, wypisałem inne miejsca gdzie można pogadać z kimś, jeszcze dodałbym do tego jakąś grupę wsparcia bo takich podobno wiele
  • Odpowiedz
Albo jaką kupę dziś zrobiłeś.

@Wykrok: O a to jest akurat wdzięczny temat, jak wszyscy są już nawaleni jak starzy u Kazika i czekają na taksówki z miasta do domu!
  • Odpowiedz
@Jestem_spokojny: a co jest dziwnego w zagadaniu kasjerki? Co tak ciezko ci sobie wyobrazic ? "Dzieb dobry, ale dzisiiaj deszcz pada a taka ladna pogoda byla" ona odpowiada i gadka jakos leci. Proste.

Ale ty oczywiscie juz milion wymowek co nie?
  • Odpowiedz