Wpis z mikrobloga

@RomeYY a ten znowu swoje. Porter Bałtycki czy Barley złe? Jakoś na wszystkich rejtbirach urywają (porter od dobrych paru lat, żeby było zabawniej to w USA oceniają go sporo wyżej niż u nas)
@RomeYY porter vs USA wygląda tak że z ocen z USA ma średnio prawie 0,5 wyżej niż z ocen z Polski, przy paru setkach ocen z niedawnej wysyłki XD.

Oczywiście Komes Porter to nie to samo, co jakiś gruby porter zza kałuży leżakowany z syropem klonowym w beczce po Bowmore, ale chodzi o podejście do oceniania.

Chętnie bym zrobił ślepy test tego "wuda panje" BW i "może OK" porteru lub test jakiegoś
@marcobolo imo za mało krytyki jest w krafcie i te cukierkowe z dupy opinie przysłaniają oczy niektórym i czasem się oburzają na krytykę i nazywają to hejtem niesłuszne, zupełnie tego nie pojmuje, może warto podsyłać piwa sensorykom, skoro nie wierzycie niektórym hejtom (bw18)
@RomeYY Ej, ale wiesz że są u nas panele sensoryczne i zewnętrzne opracowania "pajączków" piw? No i np. oceny na KPR czy innym WBC są robione przez sensoryków i sędziów z papierami. Ja się na krytykę nie oburzam, zresztą drożdże to żywe organizmy i są lekkie różnice między różnymi warkami BW z 2018 (nie zawsze do wychwycenia w próbie trójkątnej; w 2017 był jeden wypust). Co nie zmienia faktu, że widzę (po