Wpis z mikrobloga

@anhydryt: bo nie macie przyjętego w projekcie jedynego prawilnego styleguide'a, tzn. takiego, który nie zezwala na opuszczanie średników. Gdyby tak było, to linter nie przepuściłby takiego kodu.

W JS stawianie średników jest opcjonalne, ale nierobienie tego jest be.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@anhydryt: sredniki to pikuś, gdy architektura jest skopana to dodanie nowego featera zajmuje dużo więcej czasu bo trzeba wszystko refaktoryzowac, rysować zależności żeby skumac co autor miał na myśli
  • Odpowiedz
W JS stawianie średników jest opcjonalne, ale nierobienie tego jest be.

@Marmite: dlaczego jest be? Nie jestem ekspertem z jsa ale seniorzy u mnie w firmie nie uzywaja srednimow i z kolei mowia ze uzywanje srednikow jest passe. teraz juz nie wiem czyja strone trzymac bo to Ty mi wczoraj pomogles ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kefas_safek: Odpal to w przeglądarce i zobacz co dostaniesz:

const a = 3
[1,2,3].forEach(el => console.log(el))

Tutaj musi być średnik. Jeśli w niektórych miejscach używamy, a w innych nie, to jest niekonsekwencja. A JSie jak widać na załączonym przykładzie nie da się bez średników.
  • Odpowiedz
@kefas_safek: sorry, ale jakoś mi twój komentarz umknął xD w sensie odczytałem go ale byłem poza domem i potem zapomniałem odpisać. Generalnie niestawianie średników oznacza poleganie na mechanizmie automatycznego wstawiania średników, który jest częścią języka. Tak jak wspomniał kolega wyżej średników dałoby się nie używać... ale jest parę miejsc w których ich użycie jest wymagane. I co wtedy, raz używamy, a raz nie? Tak że lepiej nie dawać pola do
  • Odpowiedz