Wpis z mikrobloga

#spring #java #naukaprogramowania
gdzie umieszczac pliki jsp? juz drugi czy trzeci dzien sie mecze z tym ze mam wszystko ok spoko, pisane razem z ksiazka Spring in Action, a odpalam strone i 404 wywala ze niby nie znalazlo czegos
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fegwegw: no dobra to skonfigurowalem a i tak nie widzi, teraz probowalem w kazdym mozliwim folderze (w configu nie ustawilem folderu) i tez nie dziala
  • Odpowiedz
@zly_dzien: no nie przepisalem, zrobilem extend, wzialem zeby mi funkcje interfejsu napisalo w IDE i potem porownalem z tym co jest w ksiazce (no czyli koniec koncow to jest to samo)
  • Odpowiedz
@Bruno_: jak do wieczora nie znajdziesz rozwiązania to ściągnę ten projekt, sprawdzę i dam znać(teraz nie mam możliwości), ewentualnie na githubie poszukaj projektów pod hasłami "spring in action" albo "spittr"
  • Odpowiedz
@Bruno_: konfiguracja nie trzyma się kupy

@ComponentScan(excludeFilters = {@ComponentScan.Filter(type = FilterType.ANNOTATION,
value = EnableWebMvc.class)})
  • Odpowiedz
@Bruno_: W razie czego wyjaśniam, że najszybciej wystarczy wywalić tamtą linię i zastąpić domyślną wartością, nie wiem jakie miałeś co do niej plany.
Prócz tego popraw hierarchię dla plików widoku - src/main/webapp/WEB-INF/views/*.jsp
  • Odpowiedz