Wpis z mikrobloga

odnosnie tego wpisu

Ja p------e, niektorzy z was chyba nigdy nie powinni miec dzieci xD
Zwolennicy bezstresowego wychowania sie znalezli. hurr durr dziecku trzeba tlumaczyc zeby zrozumialo a nie bic, zeby sie balo xD na gifie jest ewidentnie nastolatka ktorej brak empatii - i jak dobrze byscie jej nie tlumaczyli ona moze (nie musi) miec w------e na gadanie rodzicow. zapomnieliscie juz chyba sami jak byliscie nastolatkami. Tlumaczy sie trzyletniemu dziecku ktore ma prawo tego nie rozumiec a nie nastolatce. IMO matka dobrze zrobila, wlosy odrosna w kilka miesiecy - nic zlego sie nie dzieje.
Najlepiej w ogole nie stosowac zadnych kar bo hurr durr p-----c i nie radzisz sobie z wychowaniem xD A najlepsze są komentarze sugerujace, ze takie zachowanie corka wyniosla z domu bo to rodzic przeciez wychowuje. No tak, bo szkola i otoczenie w ogole nie ma wplywu na rozwoj i zachowanie xD
jakby tak było to 90% palaczy by nie paliła i troche mniej pijacych a-----l by nie piła bo przecież rodzice nie pokazywali dziecku jak się pali i pije. dziecko (nastolatek) robi to, zeby zablysnac przed znajomymi/pod presja otoczenia. i to nie sa wzorce wyniesione z domu, wiec nie p--------e ze matka popelnila blad wychowawczy. to odnosnie komentarza @loczyn

Zgadnijcie dlaczego sie smiala? No k---a zgadnijcie, to nie trudne - bo nie zostala poprawnie wychowana, a przez kogo - a no przez te sama matke ktora jak widac cale zycie stosuje gowniane metody.

w zyciu wiekszej bzdury nie slyszalam.
Poza tym oceniacie tylko (jak juz ktos w tamtym wpisie wspomnial) na podstawie kilku sekund z gifa. Moze matka probowala tlumaczyc, moze dziecko mialo w------e - tego nie wiemy. Ale IMO jest to prawdopodobne biorac pod uwage fakt, ze w wieku nastoletnim przechodzi sie przez cos co sie nazywa buntem mlodzienczym i wtedy w ogole rodzice nie sa autorytetem bo wszystkiego zabraniaja (to tez p-----c? xD) i sa zli i najgorsi.
Ahh mam nadzieje, ze czesc komentujacych pod tamtym wpisem nie bedzie miala dzieci, przynajmniej dopoki nie zmieni nastawienia. Bo potem wyrastaja roszczeniowe gowniaki ktore byly przez cale zycie pieszczone i rodzice im tylko tlumaczyli. I zetkna sie takie gowniaki z jakimkolwiek objawem agresji i będzie płacz bo jak to agresja? w domu czegos takiego nie mialem.
Ahh w-------m sie

#oswiadczenie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #dzieci #wychowanie
  • 166
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Reddit i post opisujący zachowanie dziecka - zero polemiki w stylu "klapsy są dobre" wykop - patusiarnia ciągle optuje za klapsami jako metodą wychowawczą xD
  • Odpowiedz
Do tego jak byłem młody i moja matka eychowywala by mnie bezstresowo jedyne czego by mnie to nauczyło to to że mogę pomiatac nią jak mi się podoba bez absolutnie żadnych konsekwencji, a każde bardziej chytre dziecko dojdzie do takiego wniosku bardzo szybko widząc jedyną konsekwencję swoich czynów w pouczajacej rozmowie, a jednak jak miałem wizję, że mogę dostać w------l niespodziewany za swoje wyczyny to człowiek się zastanowił 3x

@FUTdeals: Pozwolisz,
  • Odpowiedz
@MangoZjem: Przyznam, że coś jest w tym, że pewnych ludzi nie da się wychować, wyedukować, ale przestraszyć. Ale są to osoby w zasadzie bardzo głupie i w pewien sposób upośledzone mentalnie i emocjonalnie. Nie można tego traktować jako standard. Wiesz dlaczego? Bo przeczy to całej koncepcji wychowania. Osoba wychowana musi być przystosowana do podejmowania własnych, w pełni ŚWIADOMYCH decyzji. Robić coś, albo nie robić czegoś dlatego, że tak powinna postąpić,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bury_Zenek: zostałem wychowany jak zostałem wychowany, każda akcja wywołuje reakcję i tak powinno być, a kiedy jest tą reakcją tylko słowne pouczenie nie zawsze to jest skuteczne. Trzeba pamiętać że nie tylko rodzice wychowują dziecko, ile tak naprawdę z nimi przebywają? 2h dziennie od wieku przedszkolnego? Teraz może więcej ale w dawnych czasach to co, po szkole trochę czasu, obiad szybki, biorę galę i szło się na boisko do wieczora,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tomek1902: ja to rozumiem, ale powiedz teraz wykopkom poniżej 16 roku życia, żeby podeszli do rodziców i powiedzieli im że są homoseksualni, mają aids albo brali heroine, 95% nie podejdzie nawet w formie testu, a co dopiero gdyby taka sytuacja była naprawdę

Po prostu bardzo ciężko o taką relację z rodzicami, że można pogadać o wszystkim
  • Odpowiedz
@MangoZjem: moje dzieci zajebią twoje dzieci, n---------m je od urodzenia i nawet najtwarszy pas ktory mam zadaje im 0 obrażeń, współczuje wszsytkim rodzicom które nie zrucaja swoich dzieci ze skały po urodzeniu
  • Odpowiedz
jak mój syn sie masturbowal to za kare go obrzezalismy, dzisiaj jest dyrektorem banku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@elo490500: obrzezanie to nie kara, to dar od Boga ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nastoletnie dzieci nie chca rozmawiac ze swoimi rodzicami tak otwarcie

@MangoZjem: nie chcą, bo starzy albo olewają wychowanie albo właśnie n--------ą pasem czy golą włosy jak Islamiści.
U mnie rodzice dawali pełne zrozumienie. Mama moja mówiła - jak chcesz się schlać to przyjdź lepiej do domu pijany niż się szlajać gdzieś. No i jak koledzy się chowali po ulicy/ziomkach to ja na legalu wróciłem, nikt mordy nie darł i tyle.
  • Odpowiedz
@loczyn pewnie o tym doskonałe wiesz, ale ceń swoich rodziców, bo trafili Ci się tacy, którzy w poprzednim pokoleniu byli niestety może nie rzadkością, ale było ich stanowczo za mało
  • Odpowiedz