Aktywne Wpisy
tentin_quarantino +333
pani Karina Bosak z Ordo Iuris przyparta do muru plącze się niczym pan Sławek Mentzen w słynnej debacie z Petru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- np. jest hotel, i czy pani by chciała żeby ten hotel nie przyjmował ludzi, niebędących małżeństwem (np. konkubinat)?
- noo jakby... ale to jakby... ja tutaj nie mam jakichś wewnętrznych sprzeciwów... no jakby tu... pan mnie pyta jakby o... jakby prawa z różnych
- np. jest hotel, i czy pani by chciała żeby ten hotel nie przyjmował ludzi, niebędących małżeństwem (np. konkubinat)?
- noo jakby... ale to jakby... ja tutaj nie mam jakichś wewnętrznych sprzeciwów... no jakby tu... pan mnie pyta jakby o... jakby prawa z różnych
Bananek2 +943
56 Polska 13 823
58 Gwinea Równikowa 12 727
To widać neuropka z powodu zerowej wiedzy. Gwinea Równikowa to, pomimo wysokiej PKB per capita dzięki dochodom z ropy, jedno z najbiedniejszy krajów na świecie, które pod względem zamknięcia i dyktatury ustępuje tylko Korei Północnej. Dość powiedzieć, że w HDI ma 135 pozycją na 188, ustępując wielu znacznie biedniejszym krajom.
Pominę już fakt,
@Szymex2013: Czarni, jako mieszkańcy i władcy Egiptu to w starożytności nie było nic nadzwyczajnego, de facto było ich całkiem sporo.
@maciek-rudol: co niby źle skopiowałem?
Zasadź solidnego barana w ścianę jak wszędzie widzisz "neuropków", może trochę umysł ci się rozjaśni xD
@RBNG: Tak jakby założenie cywilizacji wynikało głównie z inteligencji xD Zdajesz sobie sprawę, że nasz gatunek jest nadzwyczaj jednorodny genetycznie? A różnice w IQ np. między krajami wynikają głównie z poziomu rozwoju edukacji. Czarni w ameryce też mają niższe, ale to dlatego, że ogólnie biedni, gorzej wykształceni mają niższe.
W ogóle to rasiści śmiejacy się z chatek, powinni się też śmiać z Polaków srających w lesie podczas powstawania
Albo to: rozwinięte państwo, zajebista technologia, a króla się wybiera przez mordobicie i zabijanie, No kurde, zwierzęta XD
Zapominają, że w ten sposób można się też z Polaków pośmiać (niekoniecznie z IQ, znajdzie się wiele podobnych pseudoargumentów. A co do tego skąd wynika - https://pl.wikipedia.org/wiki/Rasa_a_inteligencja np. tutaj możesz o tym poczytac, są odnośniki do źródeł. W ogole pojecie rasy
U nas też cywilizowany kraj, autostrady, płatności bezgotówkowe, wielkie korporacje, szeroko rozwinięta medycyna, ogólny wolny dostęp do edukacji itd., a co tydzień ludzie klęczą przez godzinę przed obrazkiem brodatego jegomościa, bo nie chcą iść do piekła.
Sam Zloty Wiek trwal 100 lat. Pozdrawiam
Zreszta juz w poprzednim komentarzu pisalem ze chodzi o okolicznosci i geopolityke. Nie mozna porownywac cywilizacji z roznych epok, to chyba oczywiste dla przecietnego szympansa